R

e

j

e

c

t

e

d

P

R

E

S

S

Ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας για το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά «Θέατρο των Παιδιών»

@ Θέατρο Φαργκάνη [Πρώτη συνάντηση γνωριμίας Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017]

Δελτίο τύπου / Θέατρο των Παιδιών

Ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας για το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά «Θέατρο των Παιδιών»
@ Θέατρο Φαργκάνη [Πρώτη συνάντηση γνωριμίας Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017]

Οι εγγραφές για το θεατρικό εργαστήρι “Θέατρο των Παιδιών” ξεκίνησαν και οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Σας περιμένουμε στη πρώτη συνάντηση γνωριμίας μας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 11 στο Θέατρο Φαργκάνη, Αγίου Παντελεήμονος 10. Ελάτε να γνωριστούμε και να μιλήσουμε για θεατρικό παιχνίδι και κερδίστε μία πρόσκληση για τους μικρούς μας φίλους για την πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου της παιδικής παράστασης “Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”.

Σκοπός μας είναι η ψυχαγωγία και η κοινωνικοποίηση των μικρών μας φίλων μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Θάρρος και δημιουργικότητα ενισχύονται στα παιδιά μαζί με το αίσθημα αγάπης για τον εαυτό τους, τους άλλους αλλά και τις τέχνες.

Ραντεβού κάθε Σάββατο στο Θέατρο Φαργκάνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μία συνάντηση υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Αδάμη και με τους εμψυχωτές Αλεξάνδρα Κασιούμη, Νίκο Τσολερίδη, Μαρία Λαφτσίδου. Η έμπειρη ομάδα μας ετοιμάζει ένα ταξίδι για τους μικρούς φίλους με στόχο να γνωρίσουν τον κόσμο του θεάτρου μέσα από το παιχνίδι.

Στις συναντήσεις αυτοσχεδιάζουμε επί σκηνής, χορεύουμε στους ρυθμούς ψυχαγωγικών μουσικών κομματιών και τραγουδάμε σαν να μην υπάρχει αύριο! Απαραίτητο ένδυμα: Άνετα ρούχα, παπούτσια, χαμόγελο και κέφι!

Το Θέατρο επιτρέπει στον άνθρωπο να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργειά του, να ευαισθητοποιηθεί και να επικοινωνήσει. Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των παιδιών με το χώρο του θεάτρου (δράση, ρόλος, λόγος, παιχνίδι) αλλά και να τους παρέχει πρακτικές θεατρικές δεξιότητες.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, εκφραζόμαστε, παίζουμε, τραγουδάμε, αυτοσχεδιάζουμε και ξεχνάμε για λίγο την “σχολειοποιημένη” γνώση. Βγαίνουμε έξω από τον χώρο του σχολείου και ερχόμαστε σε επαφή με την βιωματική προσέγγιση της γνώσης (μυρίζουμε, γευόμαστε, ακούμε με κλειστά μάτια, διασχίζουμε μονοπάτια με σιωπή, συνεργαζόμαστε με τον "άγνωστο" συμμαθητή μας).

Συνοπτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου:

Οι συμμετέχοντες μέσα από το παιχνίδι,
• δημιουργούν μια ιστορία που εκτυλίσσεται σε έναν φανταστικό κόσμο στον οποίο ο χώρος, ο χρόνος και τα αντικείμενα έχουν συμβολική σημασία,
• υποδύονται ρόλους και αλληλοαντιδρούν,
• βιώνουν ατομική και συλλογική εμπειρία,
• διερευνούν ένα θέμα και διαπραγματεύονται τα νοήματα των εννοιών που σχετίζονται με αυτό,
• αντιμετωπίζουν διλήμματα ή προβλήματα και αποφασίζουν,
• δρουν και αναστοχάζονται τις πράξεις τους

Πληροφορίες
Πού; Θέατρο Φαργκάνη
Πότε; Πρώτη συνάντηση γνωριμίας Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Εγγραφές και πληροφορίες
Τηλ : 697 2442996
Email : theatrotwnpaidiwn@gmail.com
Ειδικές τιμές για κοινές εγγραφές: Ελάτε με ένα φίλο ή φίλη σας και σας κάνουμε κατά 10% μείωση του αντιτίμου και για τους δύο!
Σας περιμένουμε στη πρώτη συνάντηση γνωριμίας μας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 11 στο Θέατρο Φαργκάνη, Αγίου Παντελεήμονος 10 (https://goo.gl/maps/QDvsJoeyP1k).
Για περισσότερες προσφορές και ενημερωτικό υλικό στη σελίδα μας στο FB: Θέατρο των Παιδιών