R

e

j

e

c

t

e

d

P

R

E

S

S

Σεμινάρια του Θανάση Τριαρίδη για τους ήρωες του παγκόσμιου θεάτρου

@ όροφο του Café Bazaar [από το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017]

Δελτίο τύπου / Εκδόσεις Ευρασία και η εκπομπή Θεατροσκόπιο

Σεμινάρια του Θανάση Τριαρίδη για τους ήρωες του παγκόσμιου θεάτρου
@ όροφο του Café Bazaar [από το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017]

Ξεκινούνε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα σεμινάρια του Θανάση Τριαρίδη για τους ήρωες του παγκόσμιου θεάτρου

Ξεκινούνε για 11 συνεχόμενη χρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα σεμινάρια του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη με τίτλο REMEMBER ME: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Πρόκειται για 6 αυτόνομους κύκλους συνολικά 30 σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Οκτώβριος 2017 - Ιούνιος 2018) από τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη, του οποίου δώδεκα έργα έχουν βρεθεί στις σκηνές της αθήνας και πολλών άλλων πόλεων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Άξονας του φετινού σεμιναρίου είναι οι ήρωες του παγκόσμιου θεάτρου – όπως σημειώνει και ο διοργανωτής τους “οι εμβληματικοί επινοημένοι ίσκιοι που επιχείρησαν να δώσουν το αίμα τους στην δική μας απορία”. Έτσι, ο Οιδίποδας, η Μήδεια, η Αντιγόνη, η Ηλέκτρα, ο Αγαμέμνονας, η Κλυταιμνήστρα, ο Ορέστης, η Ιοκάστη, η Φαίδρα, ο Ιππόλυτος, ο Πενθέας, η Αγαύη, ο Άμλετ, ο Οθέλλος, ο Μακμπέθ, ο Ληρ, ο Ρωμαίος, η Ιουλιέτα, η Οφηλία, η Γερτρούδη, ο Ιάγος, ο Δον Ζουάν, ο Φάουστ, ο Μεφιστοφελής και η Μαργαρίτα, η Σαλώμη, η Νόρα, η Έντα, η Έλενα και ο Όσβαλντ, η Ελίντα, ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, η Τζούλια, ο Τρέπλεφ, ο Νίνα, ο Αρκάντινα, ο Βάνιας, η Σόνια, η Μάσα, η Όλγα και η Ιρίνα, η Λιούμποβ, η Κιρστίν και η Λαβίνια, η Μπλανς, η Αμάντα, η Λώρα, Αλεξάνδρα, Βάιολετ και Κάθριν, ο Μακίθ, η Πόλυ, η Τζένη, η Μάνα Κουράγιο, ο Καλιγούλας, ο Μπερανζέ, η Κλαιρ και η Σολάνς, ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν, ο Κλοβ και ο Χαμ, ο Ρομπέρτο Τσούκο, ο Τίνκερ, ο Ίαν, η Κέητ κι αρκετοί ακόμη θα συνθέσουν έναν μαγικό χάρτη της ανθρώπινης κατάστασης, μια αμφίδρομη περιπλάνηση στους ζωτικούς μύθους (και συνάμα: στα ζωτικά ρήγματα) του δυτικού πολιτισμού.

Στα σεμινάρια θα γίνεται προβολή από προτζέκτορα περισσότερων από 1000 αποσπασμάτων από ιστορικές παραστάσεις του παγκόσμιου και ελληνικού θεάτρου, ενώ, φυσικά, θα δοθεί αναλυτική βιβλιογραφία.

Στην Αθήνα θα γίνουν 30 σεμινάρια (6 κύκλοι των 5 σεμιναρίων) κάθε Παρασκευή 6 μμ έως 8.30 μμ στoν πάνω όροφο του Βιβλιοπωλείου Gutenberg, στην Οδό Διδότου 37, στα Εξάρχεια.

Το κόστος καθένα από τους 6 κύκλους της Αθήνας είναι 60 Ευρώ – κι όποιος θέλει να πληρώσει τα χρήματα όλα μαζί θα έχει έκπτωση 33% και πληρώνει 240 Ευρώ αντί για 360. Θα εκδίδονται αποδείξεις ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν 15 συμπτυγμένα σεμινάρια (οι 6 κύκλοι της Αθήνας σε διπλά 3ωρα σεμινάρια) κάθε δεύτερο Σάββατο, αρχής γενομένης από το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017. Τα σεμινάρια θα γίνονται από τις 4 μμ έως 7.00 μμ. στoν πάνω όροφο του Café Bazaar (Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος).

Το κόστος του καθένα από τους έξι κύκλους της Θεσσαλονίκης είναι 35 Ευρώ – κι όποιος θέλει να πληρώσει τα χρήματα όλα μαζί θα έχει έκπτωση 33% και πληρώνει 150 Ευρώ αντί για 210.

Πληροφορίες
Πού; όροφο του Café Bazaar
Πότε; από το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017

Εγγραφές-πληροφορίες: τηλ. 6937 160705 * e-mail: omerango@gmail.com
Τη διοργάνωση των σεμιναρίων θα έχουν οι Εκδόσεις Ευρασία και η εκπομπή Θεατροσκόπιο – με την ευγενική φιλοξενία του Βιβλιοπωλείου Gutenberg στην Αθήνα και του Καφέ Bazaar στη Θεσσαλονίκη.
Ολόκληρο το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορεί να το βρεί κανείς εδώ:
https://drive.google.com/file/d/0B3Cf6KzMeiWCT3JPSTZRc3ZYNFU/view
και εδώ:
https://drive.google.com/file/d/0B3Cf6KzMeiWCY0pzNHRIQmtxRDQ/view