R

e

j

e

c

t

e

d

I

n

t

e

r

v

i

e

w

image

Interview | Χριστίνα Φαμέλη Χειλά

'Η επιτυχία είναι για τους σταρ, όχι για τους ηθοποιούς'

Είναι ταλαντούχα, όμορφη, "προσγειωμένη" και έχει κάνει μια τέλεια αρχή.

Η Χριστίνα Φαμέλη Χειλά, μόλις στα 23 της χρόνια, έχει καταφέρει να εμφανιστεί σε πολλά θεατρικά έργα, αλλά και σε μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή.
Κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο (ενσαρκώνει την Εστρέα), στην πρώτη της μάλιστα κινηματογραφική εμφάνιση, στη νέα ταινία του Μανούσου Μανουσάκη, "Ουζερί Τσιτσάνης".

Δεν το λες και λίγο λοιπόν. Η Χριστίνα μιλάει στο rejected.gr για την καριέρα της, την εμπειρία της από την ταινία και τις προσδοκίες της για το μέλλον.

Χριστίνα Φαμέλη Χειλά rejected: Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Χ.Φ.: Το ήθελα από πολύ μικρή και όταν τελείωσα το σχολείο μπήκα σε μια δραματική σχολή γιατί δεν μπορούσα να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο.

rejected: Ποια ήταν τα μεγαλύτερα εμπόδια που συνάντησες –και συνεχίζεις να συναντάς- στο επάγγελμα το οποίο επέλεξες;

Χ.Φ.: Στο επάγγελμά μας μπορείς να συναντήσεις από τους πιο υγιείς ανθρώπους μέχρι τους πιο "άρρωστους". Ε, αυτούς τους "άρρωστους" δεν θα ήθελα να τους συναντάω. Και πολλοί από αυτούς ισοπεδώνουν την ίδια την ζωή για την ‘’τέχνη’’ .

rejected: Ποια είναι τα κριτήρια –κατά τη γνώμη σου- τα οποία καθιστούν κάποιον ηθοποιό επιτυχημένο;

Χ.Φ.: Όπως λέει και ο Μπέκετ : "Προσπάθησες. Απέτυχες. Δεν πειράζει! Προσπάθησε ξανά. Απέτυχε ξανά. Απέτυχε καλύτερα!". Με αυτό κατά τη γνώμη μου καταπιάνεται το επάγγελμα του ηθοποιού. Η επιτυχία είναι για τους σταρ, όχι για τους ηθοποιούς.

rejected: Στην πρώτη σου εμφάνιση στο σινεμά κατείχες πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Ουζερί Τσιτσάνης", σε μια παραγωγή στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου. Μίλησέ μας για την εμπειρία αυτή.

Χ.Φ.:Από τη στιγμή που με επέλεξε ο Μανούσος Μανουσάκης και ξεκινήσαμε τη δουλειά δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο το φανταζόμουν. Ήταν τόσο συγκεκριμένο αυτό που είχα να κάνω που απλά έπρεπε να βουτήξω με τα μούτρα. Στην αρχή, πριν αρχίσουμε την δουλειά, είχα τρομάξει λίγο είναι η αλήθεια, αλλά εφόσον ξεκινήσαμε με συνεπήρε ο ρυθμός! Μια δυσκολία που είχα ήταν ότι δεν είχα την εμπειρία να διαχειριστώ κάποια πράγματα που χρειαζόντουσαν πείρα για να τα αντιμετωπίσεις. Από την άλλη, μια ευκολία που είχα ήταν ότι η ίδια η απειρία μου με βοήθησε να λειτουργήσω ενστικτωδώς και ερήμην μου, κάτι που θέλω να πιστεύω πως μπορεί να λειτούργησε θετικά σε κάποιες σκηνές.

Χριστίνα Φαμέλη Χειλά
Χριστίνα Φαμέλη Χειλά

rejected: Πώς ήταν οι πρόβες, τα γυρίσματα και η συνεργασία σου με τους συντελεστές;

Χ.Φ.: Όλα ήταν τέλεια εν τέλει!

rejected: Ποια ήταν τα συναισθήματα σου μόλις τελείωσαν οι πρόβες;

Χ.Φ.: Δεν το πίστευα πότε πέρασε όλος αυτός ο καιρός των προβών και όλο το άγχος που είχα μου έφυγε τελείως όταν πήγαμε για γύρισμα. Ήταν τέτοιοι οι ρυθμοί που δεν προλάβαινα όχι να αγχωθώ, ούτε καν να σκεφτώ, οπότε ό,τι δουλειά είχα κάνει για τον ρόλο μου είχε τελειώσει και απλά ακολουθούσα τον δρόμο στον οποίο είχαμε καταλήξει ήδη από τις πρόβες..

rejected: Πώς θα σου φαινόταν το ενδεχόμενο της συμμετοχής σου σε μια τηλεοπτική παραγωγή;

Χ.Φ.: Μια ποιοτική και ενδιαφέρουσα δουλειά θα με ενδιέφερε! Είτε αυτή ήταν στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο, είτε στην τηλεόραση.

rejected: Θέατρο ή κινηματογράφος; Ποιο από τα δύο πιστεύεις πως σε αντιπροσωπεύει;

Χ.Φ.: Και τα δύο έχουν την γοητεία τους... Έχω δουλέψει περισσότερο στο θέατρο, αλλά ο κινηματογράφος με τρελαίνει. Ούτως ή άλλως, από τον κινηματογράφο ξεκίνησε και η αγάπη μου για αυτό το επάγγελμα. Χωρίς βέβαια να μειώνω το θέατρο. Μπορώ πολύ πιο εύκολα να δω μια μέτρια ταινία, παρά μια μέτρια παράσταση. Αλλά έχει και το θέατρο την μαγεία του. Μπορεί να δω μια αριστουργηματική παράσταση και να μου αρέσει περισσότερο από μια αριστουργηματική ταινία. Αλλά, "ψοφάω" να παίζω στον κινηματογράφο!

Χριστίνα Φαμέλη Χειλά

rejected: Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σου σχέδια από δω και πέρα;

Χ.Φ.: Τώρα κάνω πρόβες για το Δον Ζουάν σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, το οποίο θα παίζουμε από 4 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Faust στην Αθήνα. Μετά από αυτό δεν έχω κάτι προγραμματισμένο ακόμα.

rejected: Ποια θα ήταν η συμβουλή που θα έδινες σε όλα τα νέα παιδιά που ονειρεύονται να ασχοληθούν με το χώρο του θεάματος;

Χ.Φ.: Νομίζω ότι είμαι αρκετά μικρή για να δίνω συμβουλές, αλλά νομίζω πως πρέπει να παίρνουμε το ρίσκο και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Μπορεί να μην είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να βιοποριστείς, αλλά αλίμονο αν δεν ρισκάρουμε για να πραγματώσουμε, κάπως έστω, τα όνειρά μας!

Η ταινία "Ουζερί Τσιτσάνης" προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους. Μπορείτε να δείτε αφιέρωμα του rejected.gr, εδώ.

συνέντευξη | νίκη ζερβού
επιμέλεια | αλέξανδρος κόγκας + τάσος θώμογλου