R

e

j

e

c

t

e

d

I

n

t

e

r

v

i

e

w

image

Γιώργης Χριστοδούλου

'Έχω βαθιά εμπιστοσύνη στη ζωή, εκείνη ξέρει καλύτερα προς τα πού πρέπει να πας'

Ο Γιώργης Χριστοδούλου είναι ένας εξαιρετικός τραγουδοποιός, με εμπειρία χρόνων, τόσο στη σύνθεση και το τραγούδι, όσο και στο θέατρο.

Τα τελευταία χρόνια τον κέρδισε η ζωή στη Βαρκελώνη όπου ζει και εργάζεται διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία και στην ισπανική μουσική σκηνή. Επέστρεψε στην Ελλάδα με μια περιοδεία που ξεκίνησε τον Αύγουστο από το Κάστρο της Αντιπάρου και κλείνει, για το 2014, στην πόλη μας στις 23 Δεκεμβρίου.

single photo rejected: Η τελευταία εμφάνιση της «Καντάδας’ στην πόλη μας είναι γνωστό ότι στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Πώς αισθάνεσαι που επιστρέφεις μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην Θεσσαλονίκη;

Γ.Χ.: Αγαπώ πολύ τη Θεσσαλονίκη και το κοινό της, έχω καλούς φίλους στην πόλη και πάντα χαίρομαι όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να την επισκεφτώ πάλι και πάλι. Τα προηγούμενα χρόνια δεν εμφανιζόμουν όσο συχνά ήθελα, αλλά χαίρομαι που μέσα στο 2014 επιστρέφω για τρίτη φορά.

rejected: Πόσο εύκολο ήταν να ασχοληθείς εξ’ αρχής με ένα είδος μουσικής όχι και τόσο προσφιλές στο κοινό;

Γ.Χ.: Κάθε είδος έχει το κοινό του. Μεγαλύτερο ή μικρότερο. Αυτό αλλάζει με τις εποχές και τις τάσεις. Είναι σημαντικό για μένα να υπάρχει μια συνέπεια στην πορεία μου, να κάνω δηλαδή πρώτα αυτό που με ικανοποιεί σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

rejected: Παρόλα αυτά, τελευταία παρατηρείται κάποια στροφή προς τις διασκευές παλιών κομματιών. Ποια η άποψη σου γι’ αυτό;

Γ.Χ.: Είναι ωραίο να τιμάς τα παλιά καλά τραγούδια, αρκεί να στέκεσαι απέναντί τους με σεβασμό, όχι να τρυγάς μόνο τον ανθό με σκοπό να φτιάξεις απλώς άλλη μια χορευτική επιτυχία.

rejected: Πώς και πότε σου μπήκε η ιδέα να ασχοληθείς με τη μουσική;

Γ.Χ.: Δεν γεννήθηκε ποτέ κάποια ιδέα, ήταν κάτι φυσικό στο οποίο με οδήγησε η ίδια η ζωή. Τις λίγες φορές που απογοητεύτηκα πολύ, σε σημείο να σκεφτώ να τα παρατήσω, πάντα η ζωή μου παρουσίαζε μια ευκαιρία σα να μου έλεγε: “όχι, δε θα τα παρατήσεις γιατί ο δρόμος σου είναι αυτός”.

rejected: Έχεις συνεργαστεί με πολύ γνωστά ονόματα από μικρή κιόλας ηλικία. Παρόλα αυτά θα σε χαρακτήριζε κάποιος ως «low profile». Πώς το διαχειρίστηκες όλο αυτό;

Γ.Χ.: Δεν επεδίωξα καμία συνεργασία. Δεν ξέρω γιατί, δεν τον έχω σκεφτεί ποτέ, αλλά έμαθα να πορεύομαι μόνος. Οι συνεργασίες κι οι ευκαιρίες ήρθαν και με βρήκαν. Έχω βαθιά εμπιστοσύνη στη ζωή, εκείνη ξέρει καλύτερα προς τα πού πρέπει να πας.

single photo rejected: Flaneur – Barcelonauta . Είναι οι δύο σου ξενόγλωσσες δουλειές. Θα ξεχώριζες κάποια;

Γ.Χ.: Το Flaneur το αγαπώ γιατί είναι πρωτότυπα τραγούδια, μου πήρε περισσότερο χρόνο να το ετοιμάσω, το δούλευα καιρό. Το Barcelonauta έχει άλλο ήχο, φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου με ισπανούς μουσικούς και είναι μια ευχαριστήρια “επιστολή” προς την πόλη που μου έχει φερθεί με τόση τρυφερότητα.

rejected: Ποιο είναι το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα;

Γ.Χ.: Ένας δίσκος αφιερωμένος στη γιαγιά μου και στα πρώτα μου ακούσματα. Ένας δίσκος - αφιέρωμα. Σαν μια καντάδα.

rejected: Υπάρχει κάποιο «επαγγελματικό απωθημένο»;

Γ.Χ.: Κανένα συγκεκριμένο.

rejected: Είναι γνωστό ότι η ζωή σου μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία. Πόσο εύκολο είναι όμως να συνδυάσεις δουλειά και επαγγελματικές υποχρεώσεις μεταξύ δύο χωρών;

Γ.Χ.: Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο και ακατόρθωτο όταν το θέλεις πολύ. Μ’ έναν μαγικό τρόπο όλα συνδυάζονται.

rejected: Πόσο διαφορετική από εδώ είναι η ζωή στην Ισπανία;

Γ.Χ.: Μπορώ να μιλήσω για τη Βαρκελώνη κυρίως, η οποία είναι αρκετά διαφορετική από την υπόλοιπη Ισπανία. Η ζωή είναι πιο οργανωμένη, σε μια όμορφη πόλη που σέβεται τους κατοίκους της. Αγαπώ και την Αθήνα και τη Βαρκελώνη το ίδιο, για διαφορετικούς λόγους την καθεμία.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου θα μας παρουσιάσει την 'Καντάδα' του στη Θεσσαλονίκη, στο French Keys την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου. Περισσότερα εδώ.