Τα σαγόνια που δεν μασάνε!

Είναι heavy rock, stoner, επαγγελματίες στο είδος τους και πολύ καλά παιδιά. Ο πρώτος σχηματισμός του συγκροτήματος με όνομα «Jelly Beans» έγινε στις αρχές του 2000 και έπειτα άλλαξε υιοθετώντας νέο όνομα, αφήνοντας όμως τα αρχικά τους άθικτα: Οι «Jaw Bones», αυθεντικοί hard ροκάδες, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο «Wrong is on the right turn» και μιλούν για την ιστορία και την μουσική πορεία τους.

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου
Mε τους 'Jaw Bones'
Mε τους 'Jaw Bones'

Τα περισσότερα μέλη της μπάντας διατηρούν πολυετή φιλία και τους ενώνει η μουσική. «Μεγαλώσαμε μ’ αυτήν την μουσική» εξηγούν, «και τώρα παίζουμε με βάση τα ακούσματά μας.» Ο πρώτος τους δίσκος δημιουργήθηκε έπειτα από αρκετά χρόνια ενασχόλησης τους συγκροτήματος με την μουσική. Έτσι, ο δίσκος «Wrong is on the right turn» αποτελεί μια συλλογική δουλειά στην οποία εμπεριέχεται ένα μικρό μόνο κομμάτι των κομματιών του συγκροτήματος. «Ετοιμάζουμε ήδη, υποχθόνια, το δεύτερο Cd. Θέλουμε η δημοσίευση της δουλειάς μας να έχει συνέχεια», μας λέει ο Jelly, ένας από τους κιθαρίστες της μπάντας.

Με τους στίχους των “Jaw Bones” ασχολείται ο Cobas, ο τραγουδιστής της μπάντας: «Πάντα οι στίχοι που γράφω σημαίνουν για μένα κάτι. Δεν μου αρέσει να τους αλλάζω, καθώς έχουν μια ιστορία από πίσω τους. Έχουν πολύ μεγάλη σημασία οι στίχοι για εμάς καθώς μέσα τους υπάρχουν συγκεκριμένα μηνύματα, τα οποία περνούν στο κοινό».

Όσον αφορά την μουσική τους ταυτότητα, οι «Jaw Bones» δανείζονται στοιχεία από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ταυτοτήτων. Προτιμούν την ευελιξία από την προσκόλληση σε ένα μόνο είδος μουσικής και τροποποιούν τον ήχο τους ανάλογα .

Mε τους 'Jaw Bones'

Τα μέλη των «Jaw Bones» δεν είναι επαγγελματίες μουσικοί, όμως λειτουργούν σαν επαγγελματίες. Κυνηγούν το όνειρό τους για την ανέλιξη της ομάδας, αγαπούν πραγματικά την μουσική τους και επιθυμούν να φτάσουν ψηλά. Η αρχή έχει ήδη γίνει, με την συνεργασία τους με την «Access in music», την εταιρία που προωθεί και μανατζάρει την δουλειά τους και την αμερικάνικη δισκογραφική «Sliptrick records», η οποία ανέλαβε την δημοσίευση του δίσκου τους. Η ποιότητα της μουσικής τους φανερώνεται, άλλωστε κι από τις μουσικές τους συνεργασίες καθώς έχουν βρεθεί On stage με σημαντικά ονόματα του χώρου όπως τους Nightstalker, τους 1000 mods, τους Planet of Zeus και πολλούς ακόμη.

Mε τους 'Jaw Bones'
Mε τους 'Jaw Bones'

Για να φτάσει όμως κάνεις ψηλά, χρειάζεται την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία ανθρώπων και οργανισμών. Οι «Jaw Bones» αισθάνονται ευγνώμονες σε όλους τους παράγοντες που τους έχουν στηρίξει και έχουν συντελέσει στην επιτυχία τους: Τα μέρη που έχουν κάνει εμφανίσεις, στο κοινό που ακούει και ενδιαφέρεται για την μουσική τους, τον Δημήτρη Βαβάτση ο οποίος επιμελήθηκε το πρώτο τους video clip και την εταιρία «Design Remedy» η οποία έκανε την καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου.

Οι «Jaw Bones» μπορεί να είναι χρόνια στον χώρο της μουσικής, όμως μόλις ξεκίνησαν. Με τον χαρακτήρα και τον ήχο τους θα ταράξουν τα νερά της hard rock σκηνής και θα προσφέρουν αξέχαστες στιγμές. Μέχρι τότε, όπως και οι ίδιοι θα έκλειναν, “stay metal”!

Mε τους 'Jaw Bones'
Mε τους 'Jaw Bones'

Ευχαριστούμε πολύ το «Stones Rock Bar» για την παραχώρηση του χώρου και την φιλοξενία και την «Access in Music» για την συνεργασία


κείμενο | νίκη ζερβού
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου