R

e

j

e

c

t

e

d

W

r

i

t

i

n

g

image

Περνώ και μόνη μου καλά

Όταν το ‘μαζί’ καταντάει υπερεκτιμημένο

«Μια ζωγραφιά ο κόσμος μας» γεμάτος με λουλούδια, γεμάτος με ήλιο λαμπερό, και με γοργά τραγούδια.

Γεμάτος με «όχι» και με «ναι», γεμάτος με στιχάκια, γεμάτος φάτσες που γελούν, και λυγερά κορμάκια. Αlmostland τον βγάλανε, και είναι η Χώρα του Σχεδόν. Ωσάν τη Χώρα του Ποτέ, με πάρκα και γκαζόν.

Σχεδόν. Σχεδόν ωραία. Σχεδόν άσχημα. Σχεδόν ολοκληρωτικά. Σχεδόν ικανοποιητικά. Σχεδόν καλά. Σχεδόν μπροστά. Σχεδόν πίσω. Σχεδόν έτσι. Σχεδόν αλλιώς. Σχεδόν άγιος ο θεός. Σχεδόν μαζί. Σχεδόν free. Σχεδόν αγάπη. Σχεδόν φιλί. Σχεδόν σχέση. Σχεδόν ζωή. Σχεδόν βαρέθηκα την κατάσταση αυτή.

single photo Σχεδόν μπορεί. Και πάλι απ' την αρχή. Σχεδόν ναι. Σχεδόν όχι. Σχεδόν ένιωσα. Σχεδόν έδωσα. Σχεδόν πήρα. Σχεδόν είδα. Σχεδόν πρόλαβα. Σχεδόν δέχομαι. Σχεδόν πιστεύω. Σχεδόν την παλεύω. Σχεδόν είμαι. Σχεδόν ήμουν. Σχεδόν εκεί. Σχεδόν εδώ. Σχεδόν ερωτευμένος. Σχεδόν πληγωμένος. Σχεδόν αναποφάσιστος. Σχεδόν κουρδισμένος.

Ήδη το νόημά της έχει αρχίσει να χάνεται, και οι πολίτες της Σχεδόν να φύγουν θέλουν μακριά, αλλά δύσκολη η ξενιτιά, κι άλλωστε σχεδόν αντέχουν, τι να πεις, ένα τσιγάρο και ποτό, και σχεδόν λύθηκε κι αυτό. Σχεδόν όνειρο, και πόσο θυμώνω όταν ξυπνώ. Σχεδόν πραγματικότητα, αλλά να, είναι κάργια η ζωή, και το «σχεδόν» μπορεί. Σχεδόν δικαιώματα. Σχεδόν υποχρεώσεις. Σχεδόν καταστάσεις. Σχεδόν παραστάσεις. Σχεδόν υπάρχω και προχωρώ. Σχεδόν κουράστηκα και πλέον δεν μπορώ. Σχεδόν ξεχάστηκα. Σχεδόν θυμώνω και πονώ.

Μαζεύτηκαν -σχεδόν- όλα τα «σχεδόν» της Σχεδονοχώρας, από τα χέρια πιάστηκαν και αρχίσανε χορό. Το ένα «σχεδόν» χόρευε, το άλλο χοροπηδούσε, το τρίτο «σχεδόν» έπεσε, το άλλο «σχεδόν» γελούσε. Μαζεύτηκαν όλα τα «σχεδόν», μα «σίγουρα» δε ‘βγάλαν, τους βόλευε σχεδόν καλά και αρχίνησαν για άλλα.

Όλα του κόσμου τα «σχεδόν» σ' ένα πουγκί αν βάλεις, δύσκολα είν' τα πράγματα, «σίγουρα» δε θα βγάλεις. Σχεδόν μπορείς να πορευτείς, σχεδόν στο επιτρέπουν, σχεδόν σ' αφήνουν και να ζεις, σχεδόν δε σε ελέγχουν.

κείμενο | χαρά-ελευθερία_ζέρβα
επιμέλεια | αλέξανδρος_κόγκας+ιάκωβος_καγκελίδης