Εθισμένη στο ρήμα θέλω

Εθισμένη στη λαχτάρα των στιγμών. Εθισμένη στο ρήμα θέλω. Δοσμένη ψυχή και κορμί στο ρήμα ποθώ.

Λαγνεία, σήμα κατατεθέν πίσω από κρυφές ανάσες, πίσω από γρήγορους παλμούς. Λαγνεία για τα πάντα. Τα πάντα που ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο και συναρμολογούν κάτι που έχω ακούσει ότι λέγεται ζωή. Lust for life, lust is life. Αν δεν ποθείς αρκετά δεν κάνεις. Αν δεν κάνεις δε ζεις. Ερεθιστική κινητήριος δύναμη η υπερένταση των βλεμμάτων, των αγγιγμάτων, της ανταλλαγής, της σάρκας, της ασυγκράτητης ανάγκης για ένα σώμα, μια ένωση, μια πάλη, ένα δόσιμο στο μη περεταίρω.

κείμενο | έλλη πράντζου */* φωτογραφίες | έλλη πράντζου */* επιμέλεια | οδυσσέας κοσμάτος + ιάκωβος καγκελίδης
Lust for Life

Λαγνεία για το χάσιμο του μυαλού στις μελωδίες, στις νότες που ερωτεύονται τις σκέψεις και γεννούν αισθήσεις μέσα από συνουσίες παράνομες, σκοτεινές, ανήθικες για τους πολλούς, παράτολμες και άγριες όσο ο ίδιος ο ακόρεστος θεός του Έρωτα. Λαγνεία για τα βήματα που σε οδηγούν όπου η λογική δεν τολμάει, για όλα εκείνα που σε κάνουν άπληστο συναισθημάτων απέναντι στο ατέρμονο κι άλλο κι άλλο κι άλλο της ψυχής. Λαγνεία για τις εικόνες που βάφτηκαν με πορφυρά αρώματα, για τα άλικα ψέματα που τάζουν οι «δεν πρέπει» έρωτες όταν γίνονται πράξη.

Λαγνεία για την ελευθερία που τρυπώνει στις βραδινές βόλτες, στα κλειδιά που κρατάνε τα χέρια σου καθώς περπατάς θέλοντας να τα πετάξεις για να μην ξανανοίξεις ποτέ εκείνες τις πόρτες του αλυσοδεμένου σου χτες. Λαγνεία για το χέρι που τόλμησε να σε αρπάξει, να σε ακινητοποιήσει, να απαιτήσει το μαζί των κορμιών, να σβήσει μια κι έξω κάθε άτολμο σχεδόν εραστή που πέρασε και χάθηκε σαν εκπυρσοκρότηση άσφαιρου όπλου.

Lust for Life

Λαγνεία για όσα «δεν μπορώ» έγιναν «θέλω» και σήκωσαν κεφάλι. Λαγνεία για κάθε γουλιά αλκοόλ που θα μοιραστούν τα χείλη αυτών που αλληλοθέλονται και τα λένε όλα χωρίς να έχουν πει τίποτε. Λαγνεία για το πρώτο «δεν αντέχω άλλο» όταν αυτό θα σπάσει την πιο τεταμένη σιωπή που έχουν ποτέ μοιραστεί δυο ξαναμμένες επιθυμίες πριν ξεσπάσουν.

Λαγνεία για τους ψυχικούς οργασμούς που μοιράζει κάθε επιτυχία, κάθε κερδισμένο στοίχημα, κάθε στόχος που είδε το βέλος της αποφασιστικότητάς σου να τον βρίσκει κατευθείαν στην καρδιά. Λαγνεία για όσα δε σου επιτρέπονται μα εσύ τα λεηλατείς όχι για ν’ αποδείξεις κάτι σε οποιονδήποτε αλλά γιατί λέξεις όπως το «επιτρέπεται» σε έκαναν από μικρό παιδί να γελάς σαρκαστικά, σχεδόν ανεξέλεγκτα. Λαγνεία για την τρέλα της στιγμιαίας απόφασης που παίρνεται πριν καν συνειδητοποιήσει τον εαυτό της.

Lust for Life

Λαγνεία για όλα όσα επάνω σου αγαπούν να μισούν οι άλλοι. Γι’ αυτά που σε κάνουν να σκας εκείνο το στραβό αυθάδικο χαμογελάκι γιατί εσύ αγάπησες τον εαυτό σου πριν σε απορρίψουν ή σε αγαπήσουν. Σε ερωτεύτηκες πριν σε ερωτευτούν. Λαγνεία για δυο μάτια που γυαλίζουν απ’ την παράνοια του ανεκπλήρωτου λίγο πριν κάνουν τα πάντα για να το εκπληρώσουν. Για τις γεμάτες υπονοούμενα ματιές που δεν παύουν ποτέ ν’ αναζητούν μέσα από καθρέφτες και είδωλα.

Λαγνεία για την τέχνη που κρύβεται στις γραμμές του κορμιού που γουστάρεις ως εκεί που δεν πάει άλλο. Για τη σκιά της απουσίας που θα ήθελες όσο τίποτε να γίνει παρουσία. Λαγνεία για όλα όσα τίναξες ή θα τινάξεις στον αέρα κι ας ήταν ένα καπρίτσιο η αιτία. Λαγνεία για τα υγρά χείλη μετά το πρώτο φιλί. Για το πιο τολμηρά δοσμένα δειλό χάδι που προκάλεσε την πιο γλυκιά μα αγριεμένη ταχυκαρδία. Λαγνεία για όσα ταξίδια έκανες ως τώρα νοερά κι ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσεις Για όλες τις ανεξήγητες συγκρουσιακές αντιθέσεις του μέσα σου και του έξω σου που σε κάνουν αυτό που είσαι.

Lust for Life

Λαγνεία σαν αίμα που βράζει στις φλέβες κάθε φορά που δεν τα παρατάς.

Ναι…είμαι εθισμένη στη λαχτάρα των στιγμών. Εθισμένη στο ρήμα θέλω. Δοσμένη ψυχή και κορμί στο ρήμα ποθώ. Αυτό είναι για μένα λαγνεία. Λαγνεία για ζωή.

Lust for Life

κείμενο | έλλη πράντζου
φωτογραφίες | έλλη πράντζου
επιμέλεια |οδυσσέας κοσμάτος + ιάκωβος καγκελίδης