_παρουσιάσεις_βιβλίων

'Μαγειρεύοντας με την κόρη μου'

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Ναταλίας Δραγούμη στο Ecopolis

Μαμά και κόρη δίνουν ραντεβού στην κουζίνα. Βάζουν τις ποδιές τους, πιάνουν κουτάλες, κατσαρόλες και το παιχνίδι ξεκινάει.

Μαγειρεύουν, αυτοσχεδιάζουν, μιλάνε, τσακώνονται, γελάνε... Ο λόγος για τη Ναταλία Δραγούμη που κατάφερε να συγκεντρώσει σ’ ένα βιβλίο τις καλύτερες συνταγές που μπορεί να φτιάξει με την κόρη της.

Η συλλογή των συνταγών στο βιβλίο «Μαγειρεύοντας με την κόρη μου» είναι ένα ταξίδι αναμνήσεων, και όπως αναφέρει η ίδια η Ναταλία Δραγούμη είναι...: «μια συλλογή συνταγών που φτιάχνουμε στο σπίτι τόσα χρόνια, αγαπημένες συνταγές φίλων, συγγενών, γνωστών και άγνωστων». Η μαγειρική είναι ένα παιχνίδι… ανακάλυψης γεύσεων, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας… μαγειρεύοντας αγαπημένες συνταγές για φίλους, είναι και πάρα πολλά πράγματα μαζί, αλλά το σπουδαιότερο, είναι το ξύπνημα συναισθηματων: «Η γεύση, η μυρωδιά, η αφή είναι κάποιες από τις αισθήσεις που ξυπνάνε βαθιά συναισθήματα, ακόμα και δάκρυα νοσταλγίας από την παιδική ηλικία.»

Μμμμ… όντως, τώρα που μου έρχονται στο μυαλό αναμνήσεις, οι μαμαδίστικες συνταγές κρύβουν κάτι το αξεπέραστο. Δεν ξέρω ποιο είναι το κυρίαρχο στοιχείο τους. Η ζεστασιά της κουζίνας, οι αμέτρητες εικόνες, οι μυρωδιές που αναδύονται ή οι γεύσεις που μένουν στον ουρανίσκο; Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν νοσταλγεί έστω και μια μαμαδίστικη συνταγή;

Το βιβλίο «Μαγειρεύοντας με την κόρη μου» είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό βιβλίο μαγειρικής. Πέρα από τις 50 προτάσεις υγιεινής διατροφικής συνήθειας, κάθε συνταγή συνοδεύεται από μια μικρή ιστορία. Η Ναταλία Δραγούμη μέσα από αυτό το βιβλίο μαγειρικής θέλησε να μοιραστεί μικρά, καθημερινά μυστικά της κουζίνας της.

=

Η παρουσίαση του βιβλίου της Ναταλίας Δραγούμη, από τις εκδόσεις Μίνωας, είναι η πρώτη πολιτιστική δράση του Ecopolis για τη νέα σεζόν, πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν. Στο Ecopolis, στόχος είναι η προβολή των θησαυρών της ελληνικής γης, αλλά και η επαφή μικρών και μεγάλων παραγωγών με καταναλωτές, πάντα με πίστη στις αξίες της καλής και υγιεινής διατροφής.