_παρουσιάσεις_βιβλίων

'Ομίχλη και Τριαντάφυλλα'

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Ερωδίτης Παπαποστόλου

Την παρουσίαση του παρθενικού της βιβλίου με τίτλο «Ομίχλη και Τριαντάφυλλα» πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Ιουνίου στο café lounge bookshop Barrister η συγγραφέας Ερωδίτη Παπαποστόλου.

Πρόκειται για ένα απρόβλεπτο αστυνομικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή έναν ντεντέκτιβ. Η πρωτότυπη ιστορία σε συνδυασμό με το μυστήριο και τους ιδιαίτερους χαρακτήρες, είναι αυτό που σε καθηλώνει στο βιβλίο. Το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμένει αμείωτο ως το τέλος του, οπότε δίνεται η λύση στο μυστήριο, μια λύση όμως που ξεπερνά τα όρια του ανθρώπινου νου, καθώς το βιβλίο χαρακτηρίζεται και από πολλά φανταστικά στοιχεία.

Στην παρουσίαση, η νεαρή συγγραφέας μάς μίλησε για τον εαυτό της και το βιβλίο και πρόθυμα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που είχαμε όσοι παραβρεθήκαμε στο γεγονός. Ξεκίνησε να γράφει από τα πρώτα της εφηβικά χρόνια ιστορίες και στίχους και διάβαζε πολλά βιβλία, κυρίως αστυνομικά μυθιστορήματα, ενώ όπως μας εξομολογήθηκε, με το πρώτο της αυτό βιβλίο πραγματοποίησε ουσιαστικά το παιδικό της όνειρο, αφού από μικρή ακόμα ηλικία ήθελε να γίνει ντεντέκτιβ. Έτσι, κάποια στιγμή αποφάσισε ότι ήθελε να διαβάσει κάτι που θα εξελισσόταν όπως ακριβώς θα το φανταζόταν η ίδια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που την οδήγησε στο να γράψει το δικό της βιβλίο, το οποίο και ολοκλήρωσε σε ηλικία μόλις 18 χρονών. Μετά από χρόνια, όπως η ίδια μας ενημέρωσε, το ξαναέπιασε στα χέρια της και αφού τροποποίησε αρκετά πράγματα, έφτασε το βιβλίο στη σημερινή του μορφή. Έτσι προέκυψε και το μυθιστόρημα «Ομίχλη και Τριαντάφυλλα», το οποίο είναι συνέκδοση του εκδοτικού οίκου του ερευνητικού οργανισμού Ελλήνων «σκέψις» και του εκδοτικού οίκου Ήλεκτρον. Τέλος, το διάστημα αυτό η νεαρή συγγραφέας ετοιμάζει το δεύτερο βιβλίο της που θα αποτελέσει συνέχεια του εν λόγω βιβλίου, ενώ όπως η ίδια μας αποκάλυψε δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και τρίτο.

Το βιβλίο μπορεί να προμηθευτεί κάποιος από τον Εκδοτικό Οίκο ΕΟΕ ΣΚΕΨΙΣ Λ.Καλλιθέας 84 Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης, καθώς και από το Τhe Barrister café lounge bookshop, που φιλοξένησε και την παρουσίαση.