Νατάσσα Μποφίλιου, Φεστιβάλ Δάσους Νατάσσα Μποφίλιου, Φεστιβάλ Δάσους

Ένα νεύμα της είναι πάντα αρκετό

Στιγμές με την ‘κρυστάλλινη’ Νατάσσα Μποφίλιου στο Θέατρο Δάσους (+ photostory)

Δευτέρα βράδυ, κατάμεστο το Θέατρο Δάσους, ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε τη Νατάσσα Μποφίλιου επί σκηνής.Πού να ξέραμε τι μας περιμένει… «Ναι, κύριε με τις μπύρες. Θα πάρω μια. Ναι, θα πάρω και μια δεύτερη. Μπορεί και μια τρίτη αργότερα…».
Οι συναυλίες της Νατάσσας βλέπετε, δεν αποτελούν απλά ψυχαγωγικά θεάματα, εύκολη, ανάλαφρη διασκέδαση. Οι συναυλίες της θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελούν περισσότερο μια ενδοσκόπηση στη ζωή, μια ευκαιρία περισυλλογής πάνω σε όσα πέρασαν, υπάρχουν και έπονται. Είναι δηλαδή από εκείνες τις συναυλίες-ψυχαναλύσεις, οι οποίες μας ξαπλώνουν στον καναπέ και μας βγάζουν τα ‘σώψυχα…


image01

Αρκεί να κουνήσει το χέρι της η Νατάσσα για μας βάλει στο κλίμα. Περασμένες αγάπες, όνειρα και εφιάλτες ξαναζωντανεύουν μέσα στο ηχόχρωμα της κρυστάλλινης φωνής της. Για τέτοιου περιεχομένου ρεπερτόριο, βέβαια, η Νατάσσα παραείναι χαμογελαστή. Φοράει εκείνο το χαμόγελο της μάνας όταν πληγώνεται το παιδί της. Το χαμόγελο του «Όλα καλά θα πάνε». Και σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα.


image01

Το κοινό της ανταποκρίνεται με θέρμη στα ερεθίσματα που του δίνει. Τραγουδά, γελά και κλαίει. Χορεύει, πίνει ή στέκεται αναπολώντας. Το ελληνικό κοινό άλλωστε, γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο τι σημαίνει έρωτας, απώλεια, μοναξιά και αγάπη, και ένα από τα δυνατότερα στόματα για να φωνάξει όσα έχει κρυμμένα, είναι αυτό της κυρίας Μποφίλιου. Στο «Σ’ έχω βρει και σε χάνω», ειδικά, ολόκληρο το θέατρο φωταγωγήθηκε από φλας που κρατούσαν ντοκουμέντα από τη ζωντανή εκτέλεση του απόλυτου τραγουδιού αγάπης και απώλειας.


image01

Το Νατασσάκι, φυσικά, δεν ήταν μόνο του. Οι μουσικοί ήξεραν πολύ καλά πώς να κάνουν την τρίχα μας να σηκωθεί κάγκελο, πότε να κάνουν τα μάτια μας να βουρκώσουν ή πότε να μας παρηγορήσουν γλυκά με τις μελωδίες τους. Στο πιάνο, σταθερή αξία, ο Θέμης Καραμουρατίδης, στενός συνεργάτης της Νατάσσας, στιχουργός, συνθέτης, ερμηνευτής και όπως είπε και η ίδια «ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος».

Προς το τέλος της συναυλίας, η Νατάσσα ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες (επί σκηνής και μη), την εταιρία «Prospero» για την παραγωγή, και αφιέρωσε το τελευταίο τραγούδι, το «Εν Λευκώ» σε μια φίλη της, η οποία βίωσε πρόσφατα κάποια απώλεια.


image01

Συγκινημένη η ερμηνεύτρια, στα πατώματα εμείς, λίγο διαφορετικοί από πριν, λίγο πιο σκεπτικοί, λίγο περισσότερο άνθρωποι.

Συντελεστές άρθρου:
κείμενο | νίκη ζερβού
φωτογραφίες | λευτέρης τσότσος + ρούλα θώμογλου
επιμέλεια | αλέξανδρος κόγκας + τάσος θώμογλουΣυγκινημένη η ερμηνεύτρια, στα πατώματα εμείς, λίγο διαφορετικοί από πριν, λίγο πιο σκεπτικοί, λίγο περισσότερο άνθρωποι.