_μουσική

Το 'σπασμένο τέμπο' μιας 'ψεύτικης καλημέρας'

Στην παρουσίαση του δίσκου Fake Good Morning των Broken Tempo στο Rover

Στις 28 του Ιανουαρίου, στον πανέμορφα διακοσμημένο και ζεστό χώρο του Rover bar στα Λαδάδικα, οι Broken Tempo παρουσίασαν τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους με όνομα «Fake Good Morning».

Oι BROKEN TEMPO, όπως χαρακτηριστικά γράφουν στην ιστοσελίδα τους, δημιουργήθηκαν το 2009 και είναι μια πενταμελής μπάντα με trip-hop και experimental rock ήχο.

Το 2011 κυκλοφόρησε το ομώνυμο EP (BROKEN TEMPO EP) με 4 τραγούδια. Το τραγούδι “Only One” επιλέχθηκε από πολλούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς στα playlist τους. Τον Απρίλιο του 2013 κυκλοφόρησε το single “You”. Τον Δεκέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο full album των Broken Tempo με τίτλο “Fake Good Morning”.

Η μουσική των BROKEN TEMPO αποτελεί τον καρπό μακροχρόνιων προσπαθειών να συνδυαστεί η τεχνολογία και ο σύγχρονος ήχος με τα κλασικά «ροκ» όργανα και ενορχηστρώσεις. Παρόλο που ο ήχος χαρακτηρίζεται κυρίως ως trip-hop, ο ακροατής θα εντοπίσει μέσα στα κομμάτια πολλά στοιχεία και επιρροές όπως: smooth φωνητικά, ψυχεδελικές κιθάρες, funk μπάσα, ambient synth lines, βιολιά, trip-hop, ροκ ρυθμούς και άλλα πολλά. Στόχος όμως είναι ο συνδυασμός αυτός να γίνεται αρμονικά και όχι να γίνει αυτοσκοπός.

Ο στόχος των Broken Tempo επετεύχθη πλήρως. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζεστή και όμορφη, το συγκρότημα ήταν γεμάτο θετική ενέργεια και διάθεση και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό. Ιδιαίτερα η προσθήκη του βιολιού στην ενορχήστρωση έδωσε το κάτι διαφορετικό και παραπάνω από τα συνηθισμένα.

Η μπάντα αποτελείται από τους: Μαρία Elbrus: Φωνητικά Κωνσταντίνος Υφαντής: Κιθάρες, φωνητικά Κώστας Μπαλατσός: Τύμπανα Θεοχάρης Γκέγκας: Μπάσο Ηλίας Τσιπτσές: Βιολί, πλήκτρα & programming.
Το rejected.gr εύχεται καλή επιτυχία στους Broken Tempo με τον καινούριο τους δίσκο και καλή συνέχεια στη μουσική τους πορεία.