R

e

j

e

c

t

e

d

c

o

n

c

e

r

t

s

image

Γιώργος Γελαράκης: Ένας... Ονειροποιός!

Στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Σκηνής

Τα όνειρα είναι για αυτούς που θέλουν να ονειρεύονται, να βάζουν στόχους και να προσπαθούν.

Ο Γιώργος πρέπει να αισθάνεται ικανοποίηση, να είναι υπερήφανος γιατί κατάφερε να γίνει πραγματικότητα ένα παιδικό του όνειρο. Και ο «Ονειροποιός» είναι ένα από αυτά. «Νοιώθω πάλι σαν παιδί» μας τραγουδάει και μας μιλάει για το όνειρό του.

Ο Γιώργος μετακόμισε μικρός από τη γειτονική Βέροια στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας τα μουσικά μονοπάτια του. Γνώρισε ανθρώπους, μουσικούς, καλλιτέχνες, πήρε μέρος μαζί με μουσικά σχήματα σε φεστιβάλ, σε συναυλίες, σε εκδηλώσεις, αλλά και σε διαγωνισμούς και έχει καταφέρει να διακριθεί. Η μουσική γι’ αυτόν είναι κάτι μαγικό, είναι ένας τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας, μια εσωτερική δύναμη που σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με αισιοδοξία.

Ανάμεσα στις μουσικές διαδρομές του τον συναντήσαμε στην εμφάνιση του στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Σκηνής. Πέρα από τα τραγούδια από το album «Ονειροποιός» ο Γιώργος μας τραγούδησε σε ρυθμούς swing, funk και rock 'n' roll. Προσπάθησε να παρατείνει την καλοκαιρινή μας διάθεση, μιας και ο καιρός βάλθηκε φέτος να τη διακόψει νωρίς-νωρίς. Η φωνή του ώριμη και μεστή, τον βοήθησε να ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια με έναν τρόπο ξεχωριστό, μοναδικό.

Μαζί με την Ζωή Στεφανίδου, μας παρουσίασαν υπέροχες διασκευές, αλλά και γνωστές επιτυχίες αγαπημένων τους καλλιτεχνών. Το σώμα τους γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια, τόση που ήταν αδύνατο να τους χωρέσει η Ανοιχτή Σκηνή. Χόρεψαν, χοροπήδησαν, χτύπησαν παλαμάκια, έγιναν ένα με το κοινό. Αυτή η αμεσότητα και η αλληλεπίδραση με το κοινό ήταν ένα από τα πιο δυνατά σημεία της εμφάνισής τους.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία των συνεργατών τους: ο Κωνσταντίνος Γκιβίσης στα πλήκτρα, ο Ιάκωβος Μαζαράκης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Κώστας Ταλταμπάνης στο μπάσο και ο Bruno Semanjakou στα τύμπανα.

Πλέον, είναι σίγουρο ότι όταν ξανακούσω κάποια από τις ερμηνείες του Γιώργου, θα καταλάβω χωρίς καν να τον δω, ότι πρόκειται γι’ αυτόν. Η φωνή του είναι ξεχωριστή. Ήταν η πρώτη φορά που τον άκουγα ζωντανά και το σίγουρο είναι ότι θα θελήσω να τον ξανακούσω.

κείμενο | ιάκωβος καγκελίδης
φωτογραφίες | ιάκωβος καγκελίδης + ρούλα θώμογλου
επιμέλεια | αλέξανδρος κόγκας + τάσος θώμογλου