_μουσική

Χειροκροτήστε την αρτίστα!

Στη συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου στη Μονή Λαζαριστών (+Rejected Photostory)

Μια μαγική βραδιά είχαμε την τύχη να ζήσουμε στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών,_

_την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, έχοντας για συντροφιά μια από τις πιο ιδιαίτερες παρουσίες στο ελληνικό τραγούδι. Ο λόγος για την ανεπανάληπτη ερμηνεύτρια, Αλέκα Κανελλίδου, που με την ποιότητα της ερμηνείας της έχει σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή.

Με βασικό της όπλο την υπέροχη φωνή της που έχει τον τρόπο να αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων «έντυσε» το πρόγραμμά της με παλιές μελωδίες, μέσα από τις οποίες τη γνωρίσαμε και οι οποίες της έδωσαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κόσμου τόσο της παλιότερης γενιάς όσο και των νέων που τη γνώρισαν κυρίως μέσα από πετυχημένες διασκευές. Από το πρόγραμμα δεν έλειψε τίποτα! Ακούσαμε όλα τα πανέμορφα τραγούδια της, που έγραψαν συνθέτες όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάριος Τόκας, ο Σπύρος Βλασσόπουλος και πολλοί άλλοι σπουδαίοι δημιουργοί, όπως και πιο πρόσφατα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι η Αλέκα Κανελλίδου μας ξενάγησε σε ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια, εκεί όπου το γνήσιο ελληνικό τραγούδι συναντά τις τζαζ μελωδίες σ' ένα πάντρεμα μοναδικό! Ο κόσμος που γέμισε το θέατρο από νωρίς, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, όπως και η ίδια η ερμηνεύτρια, καθώς από επιλογή της δεν εμφανίζεται συχνά. Όποτε όμως το κάνει, έχει τον τρόπο να το κάνει μοναδικά!

Με τη στάση της, αλλά και τη λακωνικότητα που τη συνοδεύουν ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνιδα, κατάφερε τόσο η ίδια να μη φθαρεί, όσο και να μη φθείρει τη φωνή της, κερδίζοντας εύλογα την εκτίμηση του ακροατηρίου που ξέρει να αναγνωρίζει το ατόφιο ταλέντο καθώς και τη σεμνότητα και τη συνέπειά της. Γι' αυτό και ο κόσμος για τη σπάνια ευκαιρία που του δόθηκε να την απολαύσει, φρόντισε να την αποζημιώσει, αποθεώνοντάς την για την πολύτιμη προσφορά και συμβολή της στο ελληνικό τραγούδι.

Η εξαιρετική αρτίστα μας μάγεψε σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας με τα τραγούδια, με τον ιδιαίτερο τρόπο της. Με τη συνοδεία ενός πενταμελούς σχήματος μουσικών, μας κράτησαν συντροφιά και μας ταξίδεψαν μουσικά για περισσότερο από 2 ώρες σ' ένα ρομαντικό ραντεβού με πυξίδα τα τραγούδια, τη μουσική και τα συναισθήματα που πλημμύρισαν την ψυχή όλων όσοι είχαμε την τύχη να βιώσουμε τη βραδιά αυτή από κοντά. Ένα από τα πιο ζεστά και ρομαντικά live που έχω δει, καθώς είχε τα πάντα. Υπέροχες μελωδίες συνοδευόμενες από την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, που πάντα βγάζει εκείνο το περίεργο jazz feeling, εξαιρετικούς μουσικούς και ένα κοινό από κάτω -βαθύτατα συγκινημένο- να τη συνοδεύει πιστά σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Αποτέλεσμα το δίχως άλλο: Εξαιρετικό!