Κωστής Μαραβέγιας Κωστής Μαραβέγιας

Τo καλοκαίρι έφυγε με Maraveyas Ilegal

Μια συναυλία μέχρι τελικής πτώσης (@Fix Factory + Rejected Photostory)

«Fix Factory», έτσι μου παρήγγειλε ο Κωστής να ξεκινήσω αυτό το αφιέρωμα.Ένας χώρος ιστορικός και τώρα πια γεμάτος με μουσική και χαρούμενο κόσμο. Στο live των Maraveyas Ilegal, έχω έρθει με τη μεγαλύτερη διάθεση για χορό και τραγούδι... «φήμες», άλλωστε, λένε πως ο Κωστής είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες performers. Nέοι, γέροι, παιδιά, ζευγάρια -μιλάμε για πολλά ζευγάρια- φίλοι και παρέες έχουν έρθει για να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι σε ένα live που θα κρατήσει μέχρι το πρωί.


Κωστής Μαραβέγιας

Ο Κωστής ανεβαίνει στην σκηνή και φυσικά ξεκινάει με το «Καλοκαίρι πέρασε». Ο ίδιος έχει καταγωγή από την Άνδρο και τη Σαντορίνη, άρα μπορείτε να καταλάβετε ότι η νησιώτικη ενέργεια και το κέφι, είναι τα στοιχεία που κατά κύριο λόγο χαρακτηρίζουν τον πολυτάλαντο αυτό μουσικό. «Σήμερα θέλω να φέρω το καλοκαίρι στο Fix. Θέλω τα τραγούδια να στάζουν θαλασσινό νερό», είπε ο Κωστής και απ’ ό,τι φάνηκε κράτησε την υπόσχεσή του μέχρι τέλους. Δεν έκρυψε την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη, που όπως λέει και ο ίδιος, ανυπομονεί σε κάθε live να επισκεφτεί. Η ενέργεια τον Θεσσαλονικιών δεν υπάρχει πουθενά αλλού σε όλη την Ελλάδα!


Κωστής Μαραβέγιας

Ακούσαμε τραγούδια του Κωστή που αγαπήσαμε από το πρώτο λεπτό της κυκλοφορίας τους, παλιά και καινούργια, και ο χαμός αρχίζει από το πρώτο κιόλας λεπτό. Βέβαια, ο ερμηνευτής δε χάνει ποτέ ευκαιρία να μας πει μια μικρή ιστορία για το «πραγματικό βίωμα» που τον ενέπνευσε για κάθε του τραγούδι. Πολύ πληγωμένος ο ήρωας, έτσι όπως λέει και ο ίδιος. Γι’ αυτό και στη «Λόλα» πέσαμε όλοι κυριολεκτικά «πιο χαμηλά», για να ταυτιστούμε περισσότερο με τον πονεμένο «ήρωα»...και φυσικά μετά «εκτοξευτήκαμε» και χορέψαμε μέχρι τελικής πτώσης.


Κωστής Μαραβέγιας

Η δυναμική της παρουσίας του Κωστή πάνω στη σκηνή είναι πρωτοφανής. Το χιούμορ, ο χορός , τα «ακροβατικά» , για τα οποία μας υποσχέθηκε να κάνει μαθήματα παρκούρ, και η χημεία του με όλη την μπάντα και το κοινό, είναι όλα αυτά που μου έδωσαν την αίσθηση ότι είμαι μέλος μιας τεράστιας παρέας που περνάει καλά σε κάποιο φοιτητικό σπίτι μόνο με τα απαραίτητα για να περάσει κανείς καλά. Έτσι, και ο Κωστής προς το τέλος αυτοσχεδιάζει και παίζει στο πιάνο παλιά 40’s -50’s ελληνικά τραγούδια, ανάλογα με το τι σηκώνει το κλίμα και η «μεγάλη μας παρέα».

«Πού να βρω μια να σου μοιάζει», «Άσε με να μπω», «δεν ζητάω πολλά» και άλλα γνωστά τραγούδια του Κωστή, μας έκαναν να ερωτευτούμε, να πονέσουμε, να ξεπεράσουμε, να θυμηθούμε, και όλα αυτά μέσα σε μόνο λίγες ώρες. Είχαμε όμως και τη χαρά να ακούσουμε κομμάτια από το δίσκο που ετοιμάζει τώρα με την μπάντα του και στον οποίο θα αφοσιωθούν πλήρως. Γι' αυτό όχι άλλα Live για το 2015. Αλλά τι να κάνουμε, ας όψεται η καινούργια συλλογή που όλοι περιμένουμε να χορέψουμε στους ρυθμούς της στο επόμενο, πρώτο live του 2016. Βέβαια, ο multilingual Κωστής έπαιξε και τραγούδια ιταλικά, ισπανικά, ακόμα και… ρώσικα. Διασκευές σε swing και reggae ρυθμούς, αφιερώσεις απ’ ό,τι ζητούσε το κοινό, ένα happy birthday στην εορτάζουσα του Live, φωτογραφίες on stage και διαδραστικότητα με το κοινό που σφυρίζει στο ‘’Ue Cumpare’’ και εξουθενώνεται από το χορό στο «Τρελό Από Χαρά».


Κωστής Μαραβέγιας

Η συναυλία κλείνει μα ο Κωστής επιστρέφει γιατί «κάτι ξέχασε»! Μόνος στη σκηνή με το ακορντεόν του, ερμηνεύει ένα κομμάτι που αγγίζει ακόμα και τον πιο «παγωμένο» ακροατή και που ο Κωστής έγραψε πριν 4 χρόνια, αλλά θα κυκλοφορήσει τώρα στο νέο του δίσκο! Για επίλογο, μας τραγουδά τον κλασικό στίχο των Beatles: ’All you need is love’... και δεν έχασε στιγμή από το live για να μας δείξει πόσο πολύ αγαπάει το κοινό του.

Στα παρασκήνια, είναι ζεστός και χαρούμενος και χωρίς να αφήνει την κούραση να τον καταβάλλει μιλάμε για το ξεσηκωτικό live που θα ακολουθούσε, αλλά και για την πρόσφατη δουλειά του στις «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού Θεάτρου.

Κωστή, σε περιμένουμε πιστοί και ανυπόμονοι με νέα τραγούδια και ιστορίες για το 2016!

Συντελεστές αφιερώματος
κείμενο | εύη μίνου
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης + λευτέρης τσότσος
επιμέλεια | τάσος θώμογλου + αλέξανδρος κόγκαςΗ δυναμική της παρουσίας του πάνω στη σκηνή είναι πρωτοφανής