Στην βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο στην Μονή Λαζαριστών.

Το καλοκαιράκι πλέον μας αποχαιρετά για τα καλά. Βροχούλες, αέρακι και ένας Σεπτέμβρης όλο δουλειές. Όμως, έρχονται κάτι βράδια του Σεπτέμβρη διαφορετικά απ τ άλλα. Κάτι βράδια γλυκά, καλοκαιρινά που είναι σα να προσπαθούν να κρατήσουν το καλοκαίρι ζωντανό λιγάκι ακόμη. Ένα τέτοιο βράδυ ζήσαμε στην Μονή Λαζαριστών, λίγο πριν μας το πάρει κι αυτό το Φθινόπωρο.

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου
Battle of the Best 2015

Η βραδιά αυτή μύριζε μεσόγειο. Για την ακρίβεια, Ισπανία. Πρόκειται για μια συναυλία γνήσιου Αργεντίνικου Τάνγκο παρέα με τους “Locos de Atar” και χορευτές του “Tango Room”.

Battle of the Best 2015

Η ώρα έφτανε 10, όλοι είχαν προμηθευτεί δροσερά ποτά και μπύρες από το μπαρ και οι μουσικοί του συγκροτήματος “Locos de Atar”, πήραν την θέση τους στην σκηνή. Ξεκίνησαν να παίζουν και ο χώρος αμέσως άλλαξε “αέρα”. Το μπροστινό μέρος της σκηνής ήταν ανοιχτό για χορό προς το κοινό και ύστερα από λίγο εμφανίστηκαν οι πρώτοι χορευτές. Αυτό το σημείο αποτέλεσε και μια απ τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της βραδιάς καθώς οι εν λόγω χορευτές ήταν ερασιτέχνες από το κοινό, διαφόρων ηλικιών, οι οποίοι έδειξαν το ταλέντο τους και με το παραπάνω. Τι ωραία που είναι, στ’ αλήθεια να βλέπεις ανθρώπους να έχουν τόση διάθεση και ενδιαφέρον για το Τάνγκο! Απολαύσαμε τη μουσική, χορέψαμε εντός και εκτός σκηνής τα ισπανικά και ελληνικά tango τραγούδια μας ταξίδεψαν και οι επιδέξιοι ερασιτέχνες χορευτές δε σταμάτησαν ακόμα και όταν οι μουσικοί σταμάτησαν.

Battle of the Best 2015

Ήρθε η ώρα για του χορευτές του “Tango Room” με την παράσταση τους “Encuenrto” και μαζί τους ήρθαν και οι πρώτες ψιχάλες. Σκεφτήκαμε αισιόδοξα. Ελπίσαμε πως θα είναι μόνο για λίγο και δεν σηκωθήκαμε απ τις θέσεις μας. Στην σκηνή βρέθηκαν τρεις χορευτές, η Σωτηρία Ρουβολή με τις κλακέτες και την φωνή της και ο Αλέκος Παπαδόπουλος στο καχόν. Οι επαγγελματίες, πλέον, ξεκίνησαν να χορεύουν τάνγκο και το κοινό ξέχασε -προσωρινά- την βροχή και αφοσιώθηκε στο υπέροχο θέαμα. Ήταν αδύνατο, όμως, να την ξεχάσει για πολύ καθώς όσο περισσότερο δυνάμωνε η ένταση του χορού και της μουσικής, άλλο τόσο δυνάμωνε και η βροχή, θαρρείς και ήθελε η πλάση να συμμετέχει στην παράσταση με τον δικό της “χορό”. Οι χορευτές δεν σταμάτησαν να χορεύουν και τα χαμόγελά τους δεν έλεγαν να σβήσουν. Προφανώς, όμως, αναγκάστηκαν καθώς ο κόσμος αναζητούσε στεγνό καταφύγιο στην Μονή Λαζαριστών. Μπορεί να μην καταφέραμε να απολαύσουμε στην ολότητά της την βραδιά Τάνγκο, όμως, φύγαμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το τελευταίο πράγμα που θυμόμαστε είναι η βροχή και σίγουρα, πολλοί από εμάς φύγανε με την λαχτάρα να μάθουν Αργεντίνικο Τάνγκο!

Battle of the Best 2015

κείμενο |νίκη ζερβού
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου