Μια σκηνή, πολλές φιγούρες και άπειρες χορογραφίες.

Το Streetdance Festival Battle Of The Best Thessaloniki 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής. Ήταν η ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, με τις συμμετοχές να αυξάνονται κάθε φορά, με τις ηλικίες να μικραίνουν και το επίπεδο ν’ ανεβαίνει, όσο κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός.

Οι κριτές των χορευτικών Battles ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι από το εξωτερικό: Kleju από Πολωνία, νικητής του Outbreak Europe 2014, ο Fabio από τους πιο έμπειρους χορευτές και κριτές της Ιταλίας, ο παγκοσμίου φήμης κριτής Renegade από τους Soul Mavericks και ο Γάλλος Wayde, νικητής του Circle Underground 2015.

Battle of the Best 2015

Χορευτές από διάφορες πόλεις τις Ελλάδος, αλλά και από το εξωτερικό ξεκίνησαν να ζεσταίνονται από πολύ νωρίς. Τους βλέπεις σε ταινίες και απορείς πώς τα κάνουν, τους κοιτάς με το στόμα ανοιχτό, αντιδράς σε κάθε θεαματική φιγούρα και σε κάθε συγχρονισμένη κίνηση. Άλματα στον αέρα, σαν να μπορούν και νικούν τους νόμους της βαρύτητας και τους κατασκευαστικούς νόμους του ανθρώπινου σώματος. Τα άκρα τους υπακούνε μοναχά στην μουσική. Μετά από λίγη ώρα το ίδιο σου το σώμα ασυναίσθητα αρχίζει και μπαίνει σε αυτόν τον ασταμάτητο ρυθμό. Δεν χρειάζεται να σου αρέσει η μουσική αυτή, δεν χρειάζεται καν να ξέρεις τα βήματα. Το μόνο που ζητούν από το κοινό τους είναι η διάθεση να χαθεί σε αυτόν τον κόσμο του χορού και της freestyle έκφρασης.

Battle of the Best 2015

Αφεθήκαμε στα χέρια των έμπειρων παρουσιαστών Tzony Terra από Warriorz , George Perin από τους Nasa Funk και Jo από το Bounce / HHI. Γουστάραμε τις μουσικές που σκράτσαραν ο Dj Kid Stretch και ο ανερχόμενος Dj Amazeme.

Battle of the Best 2015

Στο all style battle 5Vs5, στον τελικό αγωνίστηκαν οι Omikron και οι Fantastic Five, με τους δεύτερους να κερδίζουν. Μετά την απονομή των τίτλων και των χρηματικών επάθλων στην σκηνή ανέβηκαν κορυφαίες ομάδες όπως οι MotherFunkerz, οι House Of Drama, οι Real Crew, οι BeastMode Crew, οι Jack In The Box και οι Factory of Beasts, που πρωταγωνιστούν συνήθως στους διαγωνισμούς και μας παρουσίασαν τις streetdance χορογραφίες τους.

Battle of the Best 2015

Μιλήσαμε με τον Στάθη και τον Τάσο από τους House of Drama. Μας έδωσαν τον δικό τους παλμό της βραδιάς και της hip-hop παρέας. Μπήκαμε στο καμαρίνι των Factory of Beasts πριν ανέβουν στην σκηνή και νιώσαμε τον ενθουσιασμό τους. Η Μάγδα μας μίλησε για την φετινή τους χορογραφία. Ένα σκηνοθετικό πάζλ χορογραφιών με ένα αντιπολεμικό θέμα που συγκίνησε αρκετούς από τους θεατές.

Battle of the Best 2015

Φύγαμε από το Μέγαρο και περπατήσαμε στην παραλία σιωπηλοί. Αφήσαμε να μιλήσει ο -άνευ ορίων και κανόνων- χορός που ακόμη δρούσε μαγικά επάνω μας και μέσα μας. Ένας χορός που, πέρα από ενέργεια και πάθος, πέρα από ικανότητες και σωματική διάπλαση, παραμένει μια απολαυστική στο μάτι και το μυαλό τέχνη.

κείμενο | χάιντι σεραφειμίδου
φωτογραφίες | χαρά κίκα + λευτέρης τσινάρης + χάιντι σεραφειμίδου
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας


Ο τελικός ALL STYLE BATTLE 5 VS 5: