Στα Λαδάδικα κερνάν αυτό που θες

Με το καλύτερο τρόπο τίμησε η Θεσσαλονίκη την αγαπημένη, σε όλους, μπύρα, διοργανώνοντας δυο beer festival ταυτόχρονα. Το Beer Festival της Ολύμπου που ακυρώθηκε λόγω βροχής την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε εχθές, 3 Ιουνίου και συνέπεσε με το 5o Beer Festival της οδού Αιγύπτου. Ομολογουμένως, μια μέρα ιστορική που δεν θα ξεχάσει κανένας μπυρολάτρης.

κείμενο | χρυσάνθη χασιώτη */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + οδυσσέας κοσμάτος
BEER FESTIVAL

Οι Θεσσαλονικείς έχοντας συνδυάσει τα τελευταία χρόνια την αρχή του καλοκαιριού με το beer festival στην Ολύμπου, έδωσαν δυναμικά το παρών . Το διψασμένο πλήθος είχε φτάσει εκεί από νωρίς. 1200 λίτρα μπύρας αποθηκεύτηκαν στα βαρέλια των μαγαζιών προκειμένου να δροσίσουν τη κατάσταση. Στη σκηνή ανεβαίνουν οι Jailcat , παίζοντας hard rock κομμάτια. Ενώ στη συνέχεια ανεβαίνουν οι Baildsa και ο κόσμος χορεύει σε ρυθμούς balkan reggae. Για το beer festival της Ολύμπου ήταν η τελευταία μέρα διεξαγωγής του καθώς είχαν προηγηθεί άλλες τρείς μέρες εορτής της μπύρας. Ως γνωστόν όμως όταν κάτι τελειώνει, αρχίζει κάτι άλλο.

BEER FESTIVAL

Για Πέμπτη χρονιά τα rock bar της οδού Αιγύπτου συνεργάζονται με τις ταβέρνες και διοργανώνουν το 5ο Beer Festival, Αιγύπτου Street. Τρεις συνεχόμενες μέρες, από 2 έως 4 Ιουνίου, η Αιγύπτου θα γιορτάζει με το δικό της τρόπο την μπύρα. Οι ψησταριές παίρνουν από νωρίς φωτιά, η μπύρα ρέει άφθονη όλο το βράδυ και οι dj εκπέμπουν με τη μουσική τους τα καλύτερα vibes. Η μικρής διάρκειας βροχή που έπεσε την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ δεν πτόησε ούτε λεπτό τον κόσμο. Απ΄τη Σαλονίκη είμαστε άλλωστε και την μπύρα μας θα την πιούμε βρέξει-χιονίσει. Η κορύφωση βέβαια του φεστιβάλ αναμένεται να γίνει το Σάββατο 4 Ιουνίου που θα πρέπει να πούμε αντίο σε αυτό το μαγικό τριήμερο.

BEER FESTIVAL

Δυο φεστιβάλ που ενώνουν όλους τους μπυρόφιλους της Θεσσαλονίκης, διαδίδουν την «κουλτούρα» τους και καλούν τον κόσμο να διασκεδάσει φθηνά και ποιοτικά, δίνουν κάποιους σημαντικούς λόγους για να παρευρεθείς και εσύ.
Beer there λοιπόν…

κείμενο | χρυσάνθη χασιώτη
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + οδυσσέας κοσμάτος