στην έκθεση handmade προϊόντων από την ομάδα ‘Χρωματοσκόπιο’, στο Rover Bar

Όταν η φαντασία, το μεράκι, η αγάπη για τις χειροποίητες κατασκευές και το ταλέντο συναντήθηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργήθηκε η καλλιτεχνική ομάδα «Χρωματοσκόπιο». Πρόκειται για μια κολεκτίβα χειροτεχνών που πρωτοβρέθηκαν στο Βόλο, το Δεκέμβριο του 2013, όπου διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία το πρώτο Handmade Festival. Ο κόσμος το αγκάλιασε αμέσως κι έτσι το μεγάλο αυτό Μάρκετ συνέχισε τα δημιουργικά του ταξίδια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη. Στόχος των παιδιών είναι η μεταφορά του φεστιβάλ σε ακόμη περισσότερους προορισμούς.

Χρωματοσκόπιο

Έχοντας ως κριτήριά τους την ποικιλία των προϊόντων, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα αλλά και παράλληλα τη μοναδικότητα των εκθεμάτων τους και ως όπλα τους τις φρέσκιες ιδέες, τις εναλλακτικές, ψαγμένες και εντελώς πρωτότυπες δημιουργίες τους, διοργανώνουν ένα Μάρκετ με τους πιο δυνατούς εκθέτες. Τα προϊόντα, γεμάτα από έναν αέρα καλαισθησίας και αυθεντικότητας, μπορούν να εξάψουν τη φαντασία όποιου θέλει να ασχοληθεί με κάτι αντίστοιχο και -γιατί όχι- να αποτελέσουν αστείρευτη πηγή έμπνευσης γι' αυτόν.

Χρωματοσκόπιο

Στις εκθέσεις τους θα συναντήσεις κάθε λογής χειροποίητα αντικείμενα: ξύλινα γυαλιά, ξύλινα παιχνίδια, ρούχα ροκ και συνολάκια από άλλες εποχές, κοσμήματα από σχεδιαστές, χειροποίητες πλαστελίνες, μικρά έπιπλα και παχύφυτα, μέχρι παιδικά ρούχα, μαξιλάρια, τσάντες και ποδήλατα, προϊόντα ομορφιάς, αξεσουάρ για κατοικίδια, ινδιάνικες σκηνές αλλά και ημερολόγια και Τ-shirt ζωγραφισμένα στο χέρι! Τεράστια ποικιλία από καλαίσθητα κομψοτεχνήματα, που ο καθένας μπορεί να θαυμάσει και να προμηθευτεί σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ συχνά διοργανώνονται και δωρεάν workshop που ετοιμάζουν οι δημιουργοί του Μάρκετ για τον κόσμο.

Χρωματοσκόπιο

Στην πόλη μας, το «Xρωματοσκόπιο» κάνει φέτος στάση στο Rover Bar στα Λαδάδικα όπου αυτήν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, αλλά και μία Κυριακή κάθε μήνα, θα βρείτε 20 από τους πιο δυνατούς εκθέτες, με προϊόντα μοναδικά και δυσεύρετα. Εκεί θα συναντήσεις τους πιο κουλ τύπους της πόλης να πουλάνε απίθανα πραγματάκια που θα θέλεις να τα αγοράσεις όλα! Επειδή όμως, μέλημα της ομάδας πέραν του να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τις εξαιρετικές τους δημιουργίες είναι και να περνάνε καλά, κάθε εναλλακτικό Μάρκετ συνοδεύεται από All day Djset, δωρεάν μπουφέ μετά τις 5:30, cocktail nice prizes, που συμπληρώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Κυριακάτικη βόλτα στο Rover Bar, ενώ παράλληλα δε λείπουν οι διαγωνισμοί και οι εκπλήξεις απ' τους εκθέτες. Με άλλα λόγια όπου «Χρωματοσκόπιο», βλέπε και πάρτι!

Χρωματοσκόπιο

Μια μοναδική ευκαιρία για όλους εμάς να ξεναγηθούμε στον γοητευτικό κόσμο της χειροποίητης τέχνης και κουλτούρας και της ιδιόχειρης έκφρασης, μέσα από τις δημιουργίες νέων ανθρώπων που με οδηγό τους τη φαντασία, το μεράκι και την αστείρευτη ενέργειά τους καταφέρνουν με κλωστές και καθημερινά μικροαντικείμενα να ενώσουν την vintage με τη modern εποχή, να δημιουργήσουν προϊόντα υψηλής τέχνης και να προάγουν με τον πιο απλό και παράλληλα εντυπωσιακό τρόπο τη handmade φιλοσοφία!

κείμενο | φωτεινή σιδηροπούλου
φωτογραφίες | χαρά κίκα
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας