Day 2: Περιμένοντας τους Kadebostany

Το τέλος για το Street Festival έφτασε και εμείς εδώ το γιορτάζουμε...γιατί θα επιστρέψει του χρόνου φυσικά! Τα γκράφιτι είναι έτοιμα, όπως και ο κόσμος που περιμένει από νωρίς στην σκηνή να εμφανιστούν τα μεγάλα ονόματα της βραδιάς. Σήμερα η μουσική είναι για διαφορετικά γούστα, πιο indie, electro και Balkan. Η νύχτα είναι πολλά υποσχόμενη και όλοι ξέρουν ότι θα χορτάσουν μουσική!

κείμενο | εύη μίνου */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης + λευτέρης τσότσος */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + οδυσσέας κοσμάτος
Street Art Festival

Το ζέσταμα στο stage ξεκινά με ‘’Sworr.’’ και συνεχίζεται με τον αγαπημένο Dj Andy Smith, που επιλέγει να κάνει τα μαγικά του στα decks , με παλιά Rnb και reggae κομμάτια, πάντα με την χρήση δίσκων βινυλίου, πράγμα που σπανίζει εν έτη 2016.

Το stage τώρα γεμίζουν η Βέλγοι ‘’Boogie Belgique’’, οι οποίοι από το 2012 μας κατακλύζουν με "απερίγραπτη" μουσική. Abstract Hiphop και Electroswing παντρεύονται και με άλλα μουσικά είδη, και με την χρήση Video art και animation πάνω στην σκηνή, καταφέρνουν – σπάνιο για instrumental ρεπερτόριο- να δημιουργήσουν απίστευτη ατμόσφαιρα, κάτω από τον έναστρο ουρανό, να ξεσηκώσουν το κοινό και να το κουρδίσουν σε swing τέμπο.

Street Art Festival
Street Art Festival
Street Art Festival


Μετά από μία ισχυρή μουσική δόση, χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Συντροφιά μας κρατάνε οι καλύτεροι χορευτές στην Θεσσαλονίκη, με κάποιους από αυτούς να ξεχωρίζουν.
Οι Moulin Rouge, με ένα ταγκό όλο πάθος και δραματικότητα, κάνουν το κοινό να φωνάζει με την εξαιρετική εκτέλεση του Roxanne.
Οι The Manzins, με μία εντυπωσιακή εμφάνιση και αισθητική στα κουστούμια, μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, με τον τρόπο που πάντρεψαν σύγχρονο χορό, σωματικό θέατρο και pop.

Έπειτα, η σκηνή ετοιμάζεται , αλλάζει εντελώς μορφή, τεστ ήχου, φώτα και σκηνικά! Όλοι ξέρουμε ότι η στιγμή έφτασε, όταν στο stage εμφανίζονται οι αγαπημένοι μας Kadebostany! To καλύτερο και δημοφιλέστερο συγκρότημα των Βαλκανίων, το οποίο με τον ιδιαίτερο μουσικό του χαρακτήρα, καταφέρνει να κερδίζει υψηλές θέσεις σε παγκόσμια charts. Οι Ελβετοί που θυμίζουν Σοβιετική συμορία κουμουνιστών-μουσικά και εμφανισιακά- τρελαίνουν το κοινό με την θεατρικότητα τους, την ξεχωριστή Visual stylistic ταυτότητα τους, την καινούργια vocalist και κιθαρίστα , Κριστίν, και φυσικά το ρεπερτόριο! Μεγάλες τους επιτυχίες, καινούργια κομμάτια, covers -φυσικά έγινε χαμός στο Crazy in love!- και acoustic εκδοχές, θα ερμηνευθούν από την ακόμα σφιγμένη και ντροπαλή, Κριστίνα, η οποία με το ταλέντο της στην κιθάρα και την εξαιρετική φωνή, κάνει το κοινό να την καλωσορίσει στο ΄΄κίνημα των Kadebostany’’ , με ανοιχτές αγκάλες.
Balkan, electro, indie, pop, σοβιετικό στυλ και dubstep παντρεύονται με κουμπάρους τους Kadebostany, προσφέροντας μας ένα απίστευτο οπτικοακουστικό show!

Street Art Festival
Street Art Festival
Street Art Festival

Πιστεύοντας ότι οι Έλληνες είναι οι πιο όμορφοι άνθρωποι, η ‘’Republic of Kadebostany’’ -όπως αυτοαποκαλούνται- μας ξεσηκώνουν με συνθήματα για την αγάπη , την αυτοκυριαρχία και τον αυτοσεβασμό.’’ Soldiers of Love’’, λοιπόν, το όνομα του νέου δίσκου και του καινούργιου show και μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι πολύ καλοστημένο και μουσικά δεμένο, καθώς ο Kadebostan ΄΄δίνει πόνο’’ στα κρουστά και στα beats.

Street Art Festival
Street Art Festival
Street Art Festival

Η βραδιά κλείνει με χαμόγελα και μουσικά γεμάτους ανθρώπους. Το "SAF" και φέτος έσκισε, με διαφορετικό τρόπο και πιο εμπλουτισμένο μουσικά. Τέχνες και δρόμος συνυπήρξαν και φέτος. Η καθημερινότητα θα μας θυμίζει ότι είναι τέχνη να υπάρχεις ‘’στον δρόμο’’, στην απλότητα και στην αστείρευτη ειλικρίνεια της τέχνης.

Ανυπομονούμε για το Saf 2017 και τις εκπλήξεις του!

Street Art Festival
Street Art Festival
Street Art Festival

κείμενο | εύη μίνου
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης + λευτέρης τσότσος
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + οδυσσέας κοσμάτος