...και ο Σεπτέμβρης μπαίνει με 'τρέλα'

Το καλοκαιράκι μας αποχωρίζεται ολοένα και περισσότερο, οι διακοπούλες τελείωσαν, κάθε κατεργάρης επέστρεψε στον πάγκο του και η άδεια μας Θεσσαλονίκη απόκτησε και πάλι ζωή. Όσο θλιβερό και να ακούγεται το “Καλό χειμώνα”, η αλήθεια είναι πως ο χειμώνας έρχεται και να τον αποφύγουμε δεν μπορούμε. Το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε είναι να του πούμε “και του χρόνου” με τον καλύτερο τρόπο. Με το “Street mode festival” στο λιμάνι: Ένα δυνατό τριήμερο φεστιβάλ, γεμάτο μουσική, χορό και εκπλήξεις.

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης + γιάννης κατάκης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου
Street mode festival
Street mode festival

Η έναρξη του φεστιβάλ, ήταν πραγματικά το κάτι διαφορετικό. Από νωρίς το απόγευμα, το λιμάνι πλημμύρισε με κόσμο και οι δράσεις ξεκίνησαν. Οι γκραφιτάδες “οπλίστηκαν” με τα σπρέυ τους και ξεκίνησαν να δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης σε μεγάλα ταμπλό που στήθηκαν στον χώρο. Οι λάτρεις του BMX πήραν τα ποδήλατά τους παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους και οι παρκουράδες πήραν θέση στην ειδικά σχεδιασμένη εξέδρα Parkour, η οποία στήθηκε ανάμεσα στα δύο μεγάλα stage του φεστιβάλ. Παράλληλα στο Dance Stage του φεστιβάλ οι “Dancehall invasion & the Groοvement” και οι “Hooligang” γέμισαν ενέργεια τον χώρο με τον χορό τους.


Ο κόσμος έπειτα μεταφέρθηκε στο Dance Stage, στο οποίο οι “Dramajesties” και οι “Papercity” έδωσαν δύο μοναδικά χορευτικά show για το κοινό του φεστιβάλ. Επιστρέψαμε στο Mode Stage και αυτή τη φορά τη σκηνή καταλαμβάνουν οι, πάντα καυστικοί και απολαυστικοί, “Χατζηφραγκέτα”. Η αποθήκη Γ’ του λιμανιού πλημμυρίζει από κόσμο, η μπύρα ρέει άφθονη και όλοι ανυπομονούν για την συνέχεια. Ώρα για τους “Bad movies”, οι οποίοι με τους Punk Rock ήχους τους έκαναν όλα τα κεφάλια και τα χέρια να κουνιούνται σε τρελούς ρυθμούς. Οι “Tuber”, λίγο πριν το τέλος της αρχής του φεστιβάλ, ήρθαν να παρασύρουν το κοινό ακόμη περισσότερο στον χορό, αφήνοντας τη μουσική τους να μιλήσει με τα instrumental rock κομμάτια τους.

Street mode festival
Street mode festival

Η ώρα κόντευε μια, κι όμως, υπήρχαν ακόμη άνθρωποι που ερχόντουσαν στο λιμάνι. Όλοι περίμεναν την αθάνατη ψυχή της ελληνικής ροκ, τον Γιάννη Αγγελάκα με τους “100°” να ανέβουν στην σκηνή. Η δυνατή και ηχηρή φωνή του Αγγελάκα ήταν το πιο ταιριαστό “ξέσπασμα” πριν το κλείσιμο της πρώτης μέρας του “Street mode festival” αφήνοντάς μας όλους να διψάμε για την επόμενη μέρα.

Street mode festival
Street mode festival
Street mode festival
Street mode festival
Street mode festival
Street mode festival

Θα τα πούμε ξανά, λοιπόν, στο ίδιο μέρος. Να αφήσουμε το καλοκαιράκι όμορφα, να σχεδιάσουμε τον χειμώνα μας, όσο πιο χαρούμενο μπορούμε.

κείμενο | νίκη ζερβού
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης + γιάννης κατάκης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου