R

e

j

e

c

t

e

d

e

v

e

n

t

s

image

Μια γιορτή γεύσεων…

Thessaloniki Food Festival για πέμπτη χρονιά!

Τhessaloniki Food Festival, η γιορτή των γεύσεων, ένας θεσμός που κλείνει φέτος τον πέμπτο χρόνο ζωής, μ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο γαστρονομικές δράσεις και μια πόλη πλημυρισμένη από γεύσεις.

Το Food Festival κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου από την πρώτη κιόλας στιγμή, αγαπήθηκε και φυσιολογικά… καθιερώθηκε.

Thessaloniki Food Festival
Thessaloniki Food Festival

Η Θεσσαλονίκη έχει έντονη πολυπολιτισμική γαστρονομική παράδοση, καθώς αποτέλεσε για αιώνες και εξακολουθεί να αποτελεί ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, ηθών και εθίμων. Το Food Festival έρχεται να αναδείξει τόσο την τοπική κουζίνα όσο και τη γαστρονομική αυτή παράδοση. Ένα πλήθος γαστρονομικών εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για μια ακόμη χρονιά σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Κεντρικός άξονας της φετινής διοργάνωσης του 5ου Thessaloniki Food Festival είναι η προβολή της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης.

Φέτος λοιπόν, το 5ο Thessaloniki Food Festival ξεκίνησε παράλληλα με τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, που διοργανώθηκε στο φουαγιέ του Δημαρχείου το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. Κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, παρουσιάστηκαν προϊόντα στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες για γευστικές δοκιμές. Ήταν μια συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και το Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ) και με τη συμμετοχή επιχειρήσεων, συνεταιρισμών και παραγωγών.

Το 5ο Thessaloniki Food Festival συνεχίζεται με τη δράση «Ψηφίστε το πιάτο που σας άρεσε» και για μια εβδομάδα, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται τα εστιατόρια της πόλης που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση και να δοκιμάζει ένα πιάτο από το μενού τους, το οποίο προτείνεται ως αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης.

Thessaloniki Food Festival

Το 5ο Thessaloniki Food Festival είναι εδώ για μια ακόμη χρονιά, δηλώνοντας «παρών» στις ειδικές συνθήκες της εποχής, προβάλλοντας τον κοινωνικό του χαρακτήρα, αλλά και αναδεικνύοντας σημεία και χώρους υγιεινών διατροφικών επιλογών. Είναι εδώ, γεμάτο γευστικές υποσχέσεις και στοχεύει στην απόκτηση ακόμη μεγαλύτερης δυναμικής.

Thessaloniki Food Festival
Τρέξτε να ανακαλύψετε γεύσεις και μην ξεχάσετε να ψηφίσετε…

κείμενο | ιάκωβος καγκελίδης
φωτογραφίες | ρούλα θώμογλου
επιμέλεια | αλέξανδρος κόγκας + τάσος θώμογλου