Στην 1η Έκθεση Συλλεκτών

17 συλλέκτες και 6.000 playmobil, στον συναρπαστικό μικρόκοσμο της φαντασίας μας. Στην Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε "ξαναγίναμε όλοι παιδιά". Και τι δεν έβλεπες στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Χαλκηδόνας. Ρωμαϊκές λεγεώνες, μακεδονικές φάλαγγες, την άλωση της Πόλης, αλλά κι όχι μόνο! "Game of thrones" -ναι, παίδες!-και το αεροπλάνο που ο Ανδρέας με ένα του νεύμα κατέβασε την Μιμή στην απόλυτη ελλαδική της εμφάνιση-ω, ναι!

κείμενο | γιώργος παπανικολάου */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου
 playobil
 playobil
 playobil

Τα πάντα-όλα, ταινίες γουέστερν, ιππότες, μαλάκαμου μέχρι και το festival "Rock in Athens" που έγινε στο Καλλιμάρμαρο, το '85 είχε η έκθεση. Κοσμοπλημμύρα playmobil, να μεγεθύνει το βλέμμα σου, στα μινιόν! Ναυάγια, κάτι βικτωριανές πόλεις-γούρλωνες στα μάτια, σε κάθε σου βήμα, από έκπληξη! Το σάστιμα του παιδικού σου αισθήματος. Μάγκα μου, τούτη η έκθεση τα ΄χε όλα. Σε μινιόν φιγούρες και extra large φαντασίες.

 playobil
 playobil
 playobil
 playobil

Και μνήμες. Πολλές μνήμες. Να εκστασιάζονται οι μικροί επισκέπτες και να καρφώνονται ηλικιακά οι μεγαλύτεροι. Το πιο αθώο σου χόμπι, έλαβε χώρα σε 250 τ.μ. με τις πιο x-small φιγούρες. Το μεγαλείο του συλλέκτη να σιγοντάρει τον παλιμπαιδισμό. Αγνά χρόνια, παιδικά, γεμάτα τραίνα και ράγες που φτιάχνουν λιλιπούτειες πολιτείες της φαντασίας και οχυρώνουν το πρωτόλειο αίσθημα μας. Στου παραμυθιού το "στήσιμο", μη μου χαλάς τις πρώτες μου λαχτάρες! Τους παιδικούς μου ενθουσιασμούς...

 playobil

κείμενο | γιώργος παπανικολάου
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου