_αθλητισμός

Μια ωραία Κυριακή στο Ναυτικό Όμιλο Ακτής Θερμαϊκού στην Περαία

Αγώνες κόντρα σε καιρούς και ανέμους (+Rejected Photostory)

Μια φθινοπωρινή Κυριακή. Από αυτές που δηλώνουν ευθαρσώς πως ο καιρός έχει γυρίσματα και "αποχαιρέτα το το καλοκαίρι σου που χάνεις". Μα η προσμονή ήταν μεγάλη. Βλέπετε, ήταν πριν 8 χρόνια τότε που διοργανώθηκαν για τελευταία φορά αγώνες ιστιοπλοΐας Optimist, Laser και 420 από τον Ναυτικό Όμιλο Ακτής Θερμαϊκού στην Περαία. Την ημέρα αυτή την περίμεναν μικροί και μεγάλοι με την ίδια προσμονή. Ο Ν.Ο.Α.Θ. είναι για αυτούς μια πηγή ζωής που τους φέρνει κοντά με τη θάλασσα. Μια επαφή που δεν κρατάει μόνο το καλοκαίρι αλλά διατηρείται όλο το χρόνο. Οι τελικές προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει εδώ και μέρες.

Πριν πολλές ημέρες είχε προηγηθεί η συνάντηση γνωριμίας για τους νέους φίλους με την ιστιοπλοΐα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Παιδιά με τους γονείς τους αλλά και φίλοι της ιστιοπλοΐας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Α.Θ. και φιλοξενήθηκαν σε μια μικρή βόλτα, αρμενίζοντας στην ακτή του Θερμαϊκού. Οι γονείς ενημερώθηκαν με λεπτομέρειες για το άθλημα της Ιστιοπλοΐας και τα πολλαπλά οφέλη που αυτό επιφέρει στην σωματική και κυρίως στη νοητική αγωγή των παιδιών, μέσα από τα προγράμματα των Ακαδημιών. Επίσης είχαν την ευκαιρία να δουν την προετοιμασία τους, αλλά και την προπόνησή τους συμμετέχοντας σε αυτήν.

Από νωρίς το πρωί είχαν μαζευτεί οι αθλητές από τους γύρω συλλόγους, όπως τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμαριάς, τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης, αλλά και από Ναυτικούς συλλόγους της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο Ακτής Θερμαϊκού υπήρχαν πάνω από 80 αθλητές ηλικίας από 10 ετών και άνω με τα σκαφάκια τους παρατεταγμένα στη σειρά έτοιμοι να ριχτούν στους αγώνες. Είχαν μείνει κάποιες τελευταίες εργασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα. Λίγο να σφίξουν καλύτερα τα πανιά, να κουβαλήσουν τα κατάρτια τους και να κουμπώσουν καλά, να φορέσουν τις στολές τους και τα σωσίβιά τους. Πλέον τα πάντα ήταν έτοιμα και όλοι περίμεναν τo τελικό έναυσμα.

Δυστυχώς οι άνεμοι δεν έλεγαν να κοπάσουν. Το έργο των μικρών αθλητών θα ήταν πολύ δύσκολο και συνάμα επικίνδυνο. Η επιτροπή του αγώνα αποφάσισε να μην θέσει σε κίνδυνο την σωματική υγεία των νέων αθλητών και ανέβαλε τους αγώνες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο εξής θα ακολουθήσουν πολλές προπονήσεις, πολλές εκδηλώσεις, πολλοί αγώνες, πολλές διακρίσεις καθώς η αγάπη των διοργανωτών του Ν.Ο.Α.Θ είναι τόσο μεγάλη που την επόμενη φορά είναι διατιθέμενοι να τα βάλουν ακόμα και με τον… καιρό. Εξάλλου, διαθέτουν ικανότατους, νεαρούς αθλητές, γεμάτους ενθουσιασμό και όρεξη, στους οποίους έχουν δώσει μια υπόσχεση: να είναι δίπλα τους.