Ανάμεσα… ανάμεσά μας… ανάμεσά σας… Τι υπάρχει στο ενδιάμεσο…;

Τι υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους… ποιο είναι αυτό το αόρατο κενό ανάμεσα στα σώματά τους, ανάμεσα στα λόγια που δεν ξεστόμισαν ποτέ, ανάμεσα στα συναισθήματα… ανάμεσα στις πράξεις… Τι μεσολαβεί… ανάμεσα στην μία κατάσταση και στην άλλη;

κείμενο | ερωδίτη παπαποστόλου */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου
ΑΝΑΜΕΣΑ
ΑΝΑΜΕΣΑ

Η αόρατη μετάβαση από το ένα συναίσθημα στο άλλο. Aπό τη λύπη στη χαρά, από το γέλιο στο κλάμα, από την οργή στη γαλήνη, από το ουρλιαχτό στη σιωπή, από την τρέλα… στη λογική. Εσωτερικές αναζητήσεις που παλεύουν να βγουν στην επιφάνεια, καταπιεσμένα συναισθήματα και σκέψεις που ψάχνουν τρόπο να εκδηλωθούν, λέξεις που ψάχνουν διέξοδο από το μυαλό, λόγια… που δεν έγιναν πράξεις ποτέ… μπερδεμένα όνειρα και οράματα που προσπαθούν να πραγματοποιηθούν… μα πολλές φορές… μένουν εγκλωβισμένα εκεί, στο ενδιάμεσο, ανάμεσα.

ΑΝΑΜΕΣΑ
ΑΝΑΜΕΣΑ

Όλο αυτό το μπερδεμένο κουβάρι ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας παίρνοντας μορφή μέσα από εφτά χορευτές που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στη σκηνή του VIS MOTRIX με περίτεχνες χορευτικές κινήσεις. Τα ευλύγιστα κορμιά τους αφήνονται και μοιάζουν με τους κρίκους μιας αλυσίδας δίνοντας αρμονικά ο ένας τη θέση του στον άλλο… Ενώνονται και απομακρύνονται ξανά. Τη μια στιγμή κρατιούνται σφιχτά από το χέρι και την άλλη κυλιούνται γελώντας μπροστά στα πόδια μας σαν αιλουροειδή και μας κοιτούν με το βαθύ βλέμμα τους. Η έντονη μουσική αγγίζει όλες τις αισθήσεις μας και μας ταξιδεύει. Οι φιγούρες των χορευτών που προσαρμόζονται απόλυτα στο ρυθμό μας παρασύρουν σε ένα κόσμο όπου ζωντανεύουν οι αισθήσεις μας και βρίσκονται σε εγρήγορση. Μουσική και χορός αλληλοσυμπληρώνονται και γίνονται ένα τέλειο σύνολο.

ΑΝΑΜΕΣΑ
ΑΝΑΜΕΣΑ

Κι έρχονται στιγμές που σωπαίνει η μουσική. Έρχονται στιγμές, που ο μυστηριακός φωτισμός, εμφανίζει μόνο αυτά που πρέπει να δούμε και κρύβει τα υπόλοιπα στο σκοτάδι. Στιγμές που χορευτές γίνονται οι σκιές τους και ρυθμός τα λόγια τους. Λέξεις που ξεπηδούν χωρίς δεύτερη σκέψη, λέξεις ασυνάρτητες που όμως έχουν μεγάλη σημασία. Και τότε ταυτιζόμαστε μαζί τους… Πόσες φορές προσπαθήσαμε να πάρουμε μια απόφαση, και δεν τα καταφέραμε ποτέ, γιατί δεν ξέραμε ποιο είναι το σωστό…; Και πόσες φορές δεν προσπαθήσαμε να κάνουμε τις φωνές στο μυαλό μας να σωπάσουν… γιατί μας μπέρδευαν πιο πολύ; Τα σώματά τους, σε απόλυτα συμμετρικές κινήσεις, προσπαθούν να μας δώσουν τις απαντήσεις. Προσπαθούν να αναπαραστήσουν τη σύγκρουση των συναισθημάτων.

ΑΝΑΜΕΣΑ
ΑΝΑΜΕΣΑ

Και τότε…λίγο πριν σβήσουν τα φώτα… λίγο πριν το τέλος της «γιορτής», λίγο πριν τα συναισθήματα τραβηχτούν και πάλι στην κρυψώνα τους, μας παρασύρουν σε ένα γλυκό και ήρεμο χορό, ένα φαντασμαγορικό αιθέριο θέαμα που μοιάζει με νανούρισμα και χαϊδεύει όλες τις αισθήσεις μας. Η ομάδα χορού VIS MOTRIX, ύστερα από μερικά χρόνια απουσίας, ενώθηκε και πάλι για μια μοναδική, φαντασμαγορική παράσταση, έναν χορό αισθήσεων και παραισθήσεων, ένα ταξίδι στο ενδιάμεσο κενό…

ΑΝΑΜΕΣΑ
ΑΝΑΜΕΣΑ

Σας περιμένουν να καθίσετε ανάμεσά τους και να αφεθείτε στο μαγικό θέαμα που θα σας προσφέρουν.

INFO παράστασης

Συντελεστές:
Χορογραφία-σκηνοθεσία-ενδυματολογία: Κώστας Γεράρδος με την συνεργασία των χορευτών
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάσα Νάτση
Χειρισμός φωτισμού: Μιχαήλ Νικολάου
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Ξηροκώστας
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Πασχάλης Αραμπατζής
Βίντεο: Δημήτρης Κοκολινακης

Χορεύουν: Κώστας Γεράρδος,
Ελένη Γκιούρα,
Ηλέκτρα Καρτάνου,
Γιώργος Καφετζόπουλος,
Πέπη Κέη,
Λένα Ράνη,
Ιωάννα Μήτσικα

Δείτε περισσότερα για την παράσταση στο Δελτίο Τύπου

κείμενο | ερωδίτη παπαποστόλου
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + τάσος θώμογλου