Στην παρασταση της ομάδας 'Μπουμ' στο Θέατρο Σοφούλη

Αυτοσχεδιασμός: Κάψε το σενάριο ή δημιούργησε το στιγμιαία με ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι;
Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που λειτουργούν στην ζωή τους με πρόγραμμα και οργάνωση. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που λειτουργούν τελείως ανοργάνωτα και αγαπούν το χάος και την αταξία. Για μερικούς από αυτούς είναι και τρόπος ζωής. Και παρόλο που λειτουργούν άτακτα, όλα δείχνουν να τους πηγαίνουν …«ρολόι».

κείμενο | βασίλης μοτσιολίδης */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + οδυσσέας κοσμάτος
Αυτοσχεδιασμός
Αυτοσχεδιασμός

Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κωμωδίας, μετά την μεγάλη του επιτυχία στο θέατρο “Άβατον” στην Αθήνα, 25 κωμικοί, 25 θεότρελοι άνθρωποι από Ελλάδα και εξωτερικό, συγκεντρώνονται στο θέατρο “Σοφούλη” για 4 ημέρες και 10 παραστάσεις. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν από τις 14 και τελειώνουν στις 17 Ιουνίου.

Κάποιους από τους κωμικούς που συμμετέχουν, τους γνωρίσαμε μέσα από το «Κάψε το σενάριο» όπως τους Δημήτρη Μακαλιά και Ζήση Ρούμπο. Με αφορμή, λοιπόν, τα 5 χρόνια από τότε που ξεκινήσανε ως «Κάψε το σενάριο», οι κωμικοί ΜΠΟΥΜ παρουσίασαν ένα επετειακό show που κάθε άλλο παρά ο αυτοσχεδιασμός και το γέλιο μέχρι δακρύων έλειπαν. Πιο ανανεωμένοι από ποτέ, και με νέους κωμικούς στην παρέα έκαναν το βράδυ της Τρίτης 14/06 να μας μείνει αξέχαστο από τα γέλια.

Αυτοσχεδιασμός
Αυτοσχεδιασμός

Προσαρμοσμένοι στην τωρινή πραγματικότητα, είχαν εντάξει πολλά νέα παιχνίδια που έδιναν την δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει ακόμα και αν δεν ήταν πάνω στην σκηνή. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφερθεί το παιχνίδι “Chatting”, στο οποίο ζήτησαν από δύο άτομα να ανοίξουν τις τελευταίες τους συνομιλίες στο κινητό. Στη συνέχεια, προσπαθούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να βρουν λύση σε ένα πρόβλημα διαβάζοντας τα μηνύματα της συνομιλίας. Περιττό να αναφερθεί ότι το γέλιο ήταν αβίαστο καθώς επίσης και τα δάκρυα από τα γέλια, γιατί οι συνομιλίες διαλέχτηκαν τυχαία και κάποιοι δεν ήταν και τόσο φρόνιμοι στα …μηνύματα. Αυτό πάντως που κέρδισε τους περισσότερους ήταν το γεγονός ότι οι ίδιοι οι κωμικοί όταν έβλεπαν ότι ένας αυτοσχεδιασμός ξεκινούσε να κουράζει το κοινό – αυτό το καταλάβαιναν από τα γέλια -, τον έληγαν και σε κλάσματα δευτερολέπτου ξεκινούσαν άλλο παιχνίδι.

Αυτοσχεδιασμός
Αυτοσχεδιασμός

Για τους λάτρεις του αυτοσχεδιασμού και της κωμωδίας αυτό το φεστιβάλ θα αποτελέσει ένα από τα πιο όμορφα event που έχουν παρακολουθήσει και συμμετάσχει στη ζωή τους. Παλιά και νέα πρόσωπα, παλιά και νέα παιχνίδια, αυτοσχεδιασμοί, γέλια και δάκρυα σας περιμένουν στο θέατρο Σοφούλη.
Καλή διασκέδαση!

κείμενο | βασίλης μοτσιολίδης
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + οδυσσέας κοσμάτος