_stand_up

Ψήσου για bondage!

Στο stand up comedy show των Bondage Family στη Μαύρη Τρύπα

Τι κοινό έχουν, ο σαδισμός, ένας πλαστικός όρχις, ένα κρυστάλλινο ελεφαντάκι και μια παραγγελία σε τρέντι γυράδικο;
Κανένα;

Νομίζετε… όλα αυτά τα φαινομενικά άσχετα κι όμως στην ουσία πολύ σχετικά θέματα, τα ενώνει μια μεγάλη οικογένεια. Οι οικογένεια του «bondage family»!
Πρόκειται για μια σαδιστική οικογένεια κωμικών που φιλοξενείται στην καθημερινή εκπομπή διανόησης του Αλέξανδρου Χαριζάνη στον 1055 Rock fm της Θεσσαλονίκης. Δεν μένουν όμως μόνο εκεί, αλλά κυκλοφορούν κι ανάμεσά μας, με τη βοήθεια πάντα του 1055 Rock, σε μια τολμηρή προσπάθειά τους να μας κάψουν τον εγκέφαλο.

Μια βραδιά λοιπόν, αποφάσισαν να μαζευτούν όλοι μαζί στην Μαύρη Τρύπα και να μας παρουσιάσουν μια βραδιά stand-up comedy. Οι ίδιοι όμως είχαν την υποχρέωση να μας προειδοποιήσουν: επρόκειτο για την πιο άκυρη βραδιά της χρονιάς. Ένα τέτοιο συναπάντημα καμένων εγκεφάλων, πραγματοποιήθηκε και πέρσι, αν και όπως παραδέχτηκε ο Αλέξανδρος, ως κεντρικός παρουσιαστής, ήταν λιγάκι έγκυρο και μας υποσχέθηκε πως αυτό που θα ακολουθούσε, θα ήταν ό,τι πιο άκυρο έχει παρουσιαστεί από την εν λόγω οικογένεια.

Στριμωχτήκαμε αρκετά –αν είχε έρθει ένας ακόμη θα είχαμε λιποθυμικά επειδόδια-, εφοδιαστήκαμε με αλκοόλια –ό,τι πιο βαρύ είχε να προσφέρει το κατάστημα-, πήραμε μια βαθιά ανάσα –όσο βαθιά θα μπορούσε να είναι με τον πανικό που επικρατούσε- και προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Πώς να προετοιμαστείς για κάτι τέτοιο, θα με ρωτήσετε. Αδύνατο, θα απαντήσω, αλλά οφείλαμε να κάνουμε την προσπάθειά μας.

Κάπως έτσι λοιπόν, πραγματώθηκε μπροστά στα μάτια μας μια ξεκαρδιστική διατριβή πάνω στα πιο απλά και καθημερινά θέματα, με τα οποία σπάνια κάποιος θα ασχοληθεί, κι όμως διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις ζωές μας.

Γιατί έχετε σκεφτεί ποτέ πως ο λόγος που ο εθνικός μας ύμνος έχει και τη λέξη «όψη» και τη λέξη «κόψη» μέσα, είναι γιατί όταν ο Σολωμός επεξεργαζόταν τον Ύμνο εις την Ελευθερία, ήθελε να χρησιμοποιήσει μια απ’ τις δύο λέξεις, αλλά τη στιγμή που αποφάσισε να τον καταγράψει, λόγω του αλκοολισμού του, δεν μπορούσε να θυμηθεί ποια απ’ τις δύο λέξεις ήθελε;

Έχετε σκεφτεί ποτέ, πως ο στρατός θα έπρεπε να είναι μόνο για γκέι άντρες, μιας και απευθύνεται μόνο σε άντρες, είναι γεμάτος παρελάσεις και δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στους τομείς της ένδυσης και της αισθητικής;
Όχι! Σιγά μην τα έχετε σκεφτεί. Γι’ αυτό υπάρχουν οι «bondage family». Για να δίνουν απλές, έξυπνες και κυρίως λογικές λύσεις σε απλά, αλλά άκρως σημαντικά ζητήματα.

Μόλις τελείωνε ο ένας κωμικός τη ρητορεία του, γυρνούσαμε, κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον και αναρωτιόμασταν πόσο ακόμη μπορούμε να αντέξουμε, οι καημένοι. Άλλου του πονούσε το στομάχι, άλλος έκλαιγε, άλλος χτυπούσε με μανία το τραπέζι. Και όλοι έβγαζαν τρομερές τις στριγκλιές, τις επονομαζόμενες και: Καρκάρισμα, χαχανητό, γέλιο μέχρι σκασμού.

Τίμησαν το όνομά τους τα μέλη του «bondage family». Ο λόγος τους, σωστό βασανιστήριο!
Το χειρότερο όμως ήταν όταν ανέβηκαν πολλοί μαζί για να «παίξουν» ένα «παιχνίδι» κωμικής ρητορείας, το οποίο ονόμασαν «Ακυριές or no». Ένα σόφισμά τους θα σας πω μόνο, το οποίο απογείωσε το «παιχνίδι»: Καταλαβαίνω τα μαθηματικά αστεία, αρκεί να μη μου τα λένε σε κλάσματα.

Ναι, όντως το ζήσαμε.
Η βραδιά τελείωσε όσο ανώδυνα θα μπορούσε να τελειώσει, με ένα τραγουδάκι που είπαμε, εξουθενωμένοι πια, όλοι μαζί: Το «ψήσου για bondage», το οποίο θα ορκιζόμουν ότι μου θυμίζει το «Φίλα με ακόμα» -αλλά δεν είμαι και σίγουρη- και δυο τρομερές υπερκλίσεις μιας και η υπόκλιση παραείναι μπανάλ για τους «bondage»!
Και για να μη φύγουμε έτσι απλά με την απορία: «Πόση ακυριά χωράει μέσα σ’ ένα βράδυ;», μετά το show, ακολούθησε το πιο άκυρο 80’s Glam Rock Djλίκι απ’ τον νικητή του θεσμού «Ασχημομούτρεια 2015», Νίκο Δαλαμπύρα.

Θέλετε κι άλλα; Δε νομίζω. Αρκεί να ακούσετε τον Αλέξανδρο Χαριζάνη στον 1055 Rock 1-2 το μεσημέρι, ή να δείτε τους live «bondage family».

Πιστέψετε με, θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπετε πολλά πράγματα σ’ αυτή τη ζωή και θα έχετε βιώσει την πιο τέλεια, άκυρη, κωμική εμπειρία!