_θεατρικά

Μια παράσταση κάθε φορά 'ανεπανάληπτη'!

...στο Improv Comedy show από την ομάδα Felizol (+Rejected Photostory)

Έχεις πρόσφατα χωρίσει; Έχεις μήπως χάσει τη δουλειά σου και παράλληλα και το χαμόγελο από τα χείλη σου;

Ή έχεις τελοσπάντων κάποιον άλλο λόγο να κάνει τη ζωή σου να μοιάζει μίζερη; Τα παιδιά του Felizol- Improv Comedy Theater Group νομίζω πως είναι η όαση που αναζητάς για λίγες ανάσες γέλιου. Για να ακριβολογούμε, για να μην πάρεις ανάσα απ' το γέλιο! Χωρίς τίτλο, χωρίς κείμενο, χωρίς κοστούμια και σκηνικά, χωρίς να έχουν γενικά καμιά ιδέα πού πάνε τα τέσσερα, με μόνα τους εργαλεία τον αυθορμητισμό, τη φαντασία και το παιχνίδι, απελευθερώνουν και ξετυλίγουν πάνω στη σκηνή το έμφυτο ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους.

Ό,τι παρουσιάζεται στη σκηνή δημιουργείται εκείνη ακριβώς τη στιγμή βασισμένο μόνο σε προτάσεις του κοινού που συμμετέχει ενεργά δίνοντας, σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, ιδέες που καθορίζουν την εξέλιξή της. Με άλλα λόγια κάθε παράσταση είναι μοναδική! Δεν παίχτηκε ποτέ ξανά και ούτε και θα ξαναπαιχτεί στο μέλλον, αφού το κοινό κάθε φορά προτείνει και οι ηθοποιοί εκτελούν!

Οι Felizol είναι η πρώτη και μοναδική ομάδα Improv Comedy της πόλης και ξεκίνησε πριν ένα χρόνο πειραματικά. Φέτος για πρώτη φορά "συστήνεται" στο κοινό. Αποτελείται από 6 άτομα οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με το stand-up comedy και το θέατρο παράλληλα. Οπότε το ιδανικό πάντρεμα και των 2 είναι το Improv Comedy, όπως τονίζει ο Αλέξανδρος Χαριζάνης, μέλος της ομάδας Felizol. Τα μέλη της ομάδας συναντήθηκαν σιγά-σιγά, καθώς ο κοινός τους παρονομαστής είναι -τι άλλο- η κωμωδία και το γέλιο.

Ο αυτοσχεδιασμός έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή στην παράσταση. Για την ακρίβεια όμως, το κοινό είναι αυτό που ουσιαστικά θέτει κάθε φορά τις συνθήκες πάνω στις οποίες καλούνται να αυτοσχεδιάσουν οι 6 περφόρμερς. Όπως είναι λογικό οι τρελές ιδέες του κοινού δημιουργούν ευτράπελες, στα όρια του σουρεάλ, καταστάσεις που επειδή ακριβώς δε βγάζουν κανένα νόημα, βγάζουν τελικά γέλιο μέχρι δακρύων. Πώς θα σου φαινόταν αν έβλεπες επί σκηνής τον δούκα ενός ράντζου στο διάστημα να είναι τρελά ερωτευμένος με την κοπέλα που αρμέγει τις αγελάδες στους στάβλους του και θέλει κολασμένα να την κάνει δική του; Ή αν ήσουν καλεσμένη στην εκπομπή "Ραντεβού στα τυφλά" με υποψήφιους γαμπρούς έναν αμετανόητο ναζιστή, έναν μικροβιοφοβικό και έναν τύπο διασταύρωση του Μπομπ Σφουγγαράκη με τον κύριο Καλαμάρη;

Σ' αυτήν την κωμωδία τίποτα δεν είναι συνηθισμένο και τίποτα δεν επαναλαμβάνεται. Τίποτα δεν πάει σωστά και όπως πρέπει. Αυτό είναι που την κάνει και τόσο ξεχωριστή και πάνω απ' όλα ξεκαρδιστική. Υπήρχαν στιγμές που έσπρωχνες δυνατά τον διπλανό σου, αλά Ελένη Μενεγάκη, μόνο και μόνο για να μην αρχίσεις να τσιρίζεις απ' τα γέλια και ξεφτιλιστείς. Βλέποντας όμως αυτούς τους τύπους πάνω στη σκηνή συνειδητοποιούσες γρήγορα ότι... υπάρχουν και χειρότερα! Μπροστά σου εκτυλίσσονται σκηνές που φαίνεται μεν να μην τους έχει απομείνει ίχνος λογικής, αλλά το απρόοπτο και το απροσδόκητο αστείο έχουν την τιμητική τους. Και καθώς το κοινό προτείνει ό,τι του κατέβει, οι ηθοποιοί απλά υπακούουν και "ταλαιπωρούνται". Το παιχνίδι, η δημιουργικότητα, η φαντασία και η ευελιξία ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πιο επιτυχημένη κωμική "μη παράσταση" που παίζεται αυτή τη στιγμή στην πόλη μας. Συνίσταται ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς του είδους.

Οι Felizol είναι οι: Αλέξανδρος Χαριζάνης, Στέλιος Ανατολίτης, Γιώργος Βαβούρας, Παναγιώτης Κούδας, Ρόζα Παναγιωτάκη, Ειρήνη Ξυγκάκη

Επόμενη παράσταση: Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στο Aniline DanceTheater(Πτολεμαίων 29Α)- στη στοά

κείμενο | φωτεινή σιδηροπούλου
φωτογραφίες | τάσος θώμογλου
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας