Η ζωή μου για λίγη ασφάλεια.

“Είμαι ένα χρήσιμο γρανάζι. Είμαι αναλώσιμος”
Μπορείς να το πεις στον εαυτό σου χιλιάδες φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσεις. Πως ναι, είσαι γρανάζι, είσαι αναλώσιμος. Πρέπει να επιβιώσεις, να μην σκουριάσεις, να χαμογελάς. Έξω υπάρχει πείνα, πόλεμος, εξαθλίωση. Εσύ είσαι ασφαλής. Εδώ. Στο “Mall”.
Η διοργάνωση «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», ρίχνει την αυλαία του για φέτος στο θέατρο “Άνετον” με την θεατρική παράσταση “Mall” από την ομάδα “Casuali” σε συνεργασία με τους “Push your art”.
Πρόκειται για μια αλληγορική παράσταση, η οποία παρουσιάζει την καταπιεσμένη καθημερινότητα και προσωπικότητα των σημερινών ανθρώπων μέσα στα πλαίσια της ζουγκλοποιημένης κοινωνίας στην οποία ζουν.

κείμενο | νίκη ζερβού */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας
“Mall” από την ομάδα Casuali
“Mall” από την ομάδα Casuali

Βασικό ένστικτο του ανθρώπου είναι η επιβίωση και επιβίωση ίσον ασφάλεια. Οι άνθρωποι μένουν εκεί όπου αισθάνονται ασφαλείς και δεν διακυβεύουν καμία απόσπαση ή αποκόλληση από την πραγματικότητά τους. Προσκολλημένοι σ’ αυτήν την καθημερινότητα ευτυχούν μέσω του χρήματος. Πλάθουν σχέσεις μέσω τις εξάρτησης και της κυριαρχίας και τρελαίνονται. Ο κόσμος του “Mall” είναι υπέροχος. Δεν υπάρχει πόνος, ούτε ασχήμια, όμως μόνο ευτυχία και πληρότητα προερχόμενες από το αίσθημα της πίστης, της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας τα οποία επιτάσσονται από το “Mall”.
Δουλειά των υπαλλήλων είναι να χαμογελούν να διπλώνουν και να σιωπούν. Δουλειά των ανωτέρων είναι να παρατηρούν, να καταγράφουν και να δρουν. Δουλειά των καταναλωτών είναι να καταναλώνουν συνεχώς και να αισθάνονται πλήρεις.

“Mall” από την ομάδα Casuali
“Mall” από την ομάδα Casuali

Το κείμενο της Στέλλας Παπαδημητρίου, εντάσσει τον θεατή στην πραγματικότητα του “Mall” με σκοπό να τον οδηγήσει στην συνειδητοποίηση πως η καθημερινότητα και οι συνθήκες που παρουσιάζονται μπροστά του δεν απέχουν ιδιαίτερα από τις δικές του.

Η σκηνοθέτης Στεφανία Παπαμιχαήλ, φρόντισε ώστε να υπάρχει συνεχής ροή επί σκηνής και οι ,σχεδόν συνεχείς, παράλληλες δράσεις να μην δημιουργούν “φασαρία” επισκιάζοντας η μια την άλλη, όμως αντίθετα να συνθέτουν μια σειρά εικόνων και κινήσεων με συνέπεια.

“Mall” από την ομάδα Casuali
“Mall” από την ομάδα Casuali

Στο σκηνικό της Ελίζας Μοσχοπούλου, με νάυλον παραβάν, σαν οθόνες προβολής των ζωών των πρωταγωνιστών και μπροστά από τα βίντεο που προβάλλονται κατά την διάρκεια της παράστασης, δημιουργία της Παρασκευής Καραδουλαμά, οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους ανθρώπους του σήμερα, της επιβίωσης, της ανάγκης. Μετατρέπονται σε θύτες και θύματα του τρόπου ζωής που το “Mall” τους υπαγορεύει και περνούν μηνύματα ανθρωπιάς στους θεατές.

Το “Μall’, σε περιμένει να σου προσφέρει ευτυχία, πληρότητα και ασφάλεια. Αντάλλαγμα: Πίστη, εμπιστοσύνη, αξιοπιστία, χαμόγελο, αφοσίωση. Τίμημα: Ο εαυτός σου.

Έως και την Κυριακή 24 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, στις 21.00

Δείτε περισσότερα για την παράσταση στο Δελτίο Τύπου

κείμενο | νίκη ζερβού
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας