R

e

j

e

c

t

e

d

t

h

e

a

t

e

r

Νεκρή φύση σε χαντάκι

Στην παράσταση "Νεκρή φύση σε χαντάκι" από τους "Προσεχώς Subway"

Γιατί η βία ειναι απρόβλεπτη

Ένα τροχαίο ενός νεαρού που πέφτει σε χαντάκι, γίνεται η αφορμή να ξεκινήσει η ιστορία και να αποκαλυφθεί η δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και ύστερα πεταχτεί στο χαντάκι. Όλα αυτά μέσα στο ίδιο βράδυ. Οι ύποπτοι πολλοί και οι αποκαλύψεις ακόμα περισσότερες. Ένας επιτυχημένος αστυνομικός που υποφέρει από στομαχικό έλκος, καλείται να λύσει την υπόθεση σε 24 μόνο ώρες, και να μην αφήσει ατιμώρητο το βίαιο αυτό έγκλημα.

nekri-fysi-se-xantaki

Οι Προσεχώς Subway, μετά την τελευταία τους δουλειά ‘’ΠΕΡΣΕΣ’’ επιστρέφουν δυναμικά με ένα εντελώς διαφορετικό project, που καθιερώνει τον χαρακτήρα της ομάδας και τις σύγχρονες θεατρικές τεχνικές που με δεξιοτεχνία και απλότητα διαχειρίζονται. Η έννοια του ‘’ηθοποιού’’ είναι κάτι ιερό για την ομάδα και το χαρακτηροκεντρικό ύφος της σκηνοθεσίας είναι προφανές. Απλά σκηνικά έως μηδαμινά, εξαιρετικός φωτισμός που είναι ικανός να διαχωρίσει τον χωροχρόνο και να προσδώσει κινηματογραφική αισθητική στην παράσταση, είναι μόνο μερικά από τα πολλά χαρακτηριστικά της παράστασης που μου αποτυπώθηκαν στο μυαλό.

Το έργο αποτελεί δημιούργημα του Fausto Paravidiono, Ιταλού θεατράνθρωπου και σεναριογράφου, που λατρεύει να αντλεί την θεματολογία του από καθημερινά μικρά πράγματα και να μιλάει για μικρές τραγωδίες και όχι μόνο. Το ‘’Νεκρή Φύση σε χαντάκι’’ είναι μια παράσταση που θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει εξομολογητικό χαρακτήρα και μεγάλη εσωτερική διαύγεια στους χαρακτήρες. Μπορεί να θεωρηθεί ένα σύνολο πολλών μονολόγων διασπασμένων χρονικά, κατάλληλα έτσι ώστε να εντείνεται το σασπένς και να ανυπομονείς να δεις το τέλος.

Στο διάλειμμα της παράστασης, μοιράζονται στο κοινό ‘’ψηφοδέλτια’’ με τα ονόματα όλων των χαρακτήρων , και οι θεατές έχουν την δυνατότητα να προβλέψουν τον ύποπτο. Στο τέλος θα μπουν όλοι στην κλήρωση για δωρεάν είσοδο στο Escape room.

nekri-fysi-se-xantaki

Έξυπνη χρήση σωματικού θεάτρου, σκηνοθετικά τεχνάσματα, ευρηματικός φωτισμός, άριστες υποκριτικές ικανότητες από τους πέντε ηθοποιούς και φυσικά ένα κείμενο ‘’μάθημα’’ για όσους ασχολούνται με την συγγραφή σεναρίου ή κειμένων, θα σας αφήσουν με μια υπεργευστική θεατροεμπειρία.

nekri-fysi-se-xantaki

Η έννοια της ‘’μικρής μας πόλης’’ είναι επαναλαμβανόμενη όπως και η θεωρία ότι η βία είναι απρόβλεπτή. Η μικροαστική ζωή, το πόσο κατά βάθος ξέρουμε τους γύρω μας, το έγκλημα, η γκρίζα φύση των χαρακτήρων, το κακό πίσω από το ‘’καλό’’ και άλλες τόσες θεματικές παράμετροι, πλάθουν σφαιρικά ένα αστυνομικό δράμα που στην πραγματικότητα -περα από την ψυχαγωγία και το σασπένς- θα σας βάλει σε ερωτήματα και θα ανακαλέσετε πολλές κοσμοθεωρίες για την βία και την ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά και για την ‘’μικρότητα’’ της ζωής. Όλα συνεχίζονται. Καλώς και κακώς.

nekri-fysi-se-xantaki

Να επισκεφτείτε και εσείς το ‘’Θέατρο Τ‘’ γιατί οι Προσεχώς Subway έχουν ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό για σας με πολύ κόπο και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Σε δύο ώρες θα συγκινηθείτε, θα φάτε με αγωνία τα νύχια σας, θα βρεθείτε σε αδιέξοδο ερωτημάτων και τελικά θα περάσετε πολύ καλά!

nekri-fysi-se-xantaki

INFO:

Θέατρο Τ

κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:30, και Κυριακή στις 20:00 (έως τις 20 Μαρτίου)

Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Σκηνικά, Κοστούμια: Προσεχώς SUBWAY
Κατασκευή σκηνικού: Στέλιος Παρασκευάς
Ηλεκτρονική εγκατάσταση: Στεφανίδης Χρήστος
Οργάνωση Παραγωγής: Παρέγκλιση, Karampouzis Consulting
Παίζουν: Ορέστης Κωνσταντινίδης, Παύλος Παναγιωτίδης, Ιωάννα Λαμνή, Δημήτρης Κοΐδης, Στελλίνα Βογιατζή

Περισσότερα, μπορείτε να δείτε εδώ.

nekri-fysi-se-xantaki

κείμενο | εύη μίνου
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | αλέξανδρος κόγκας + τάσος θώμογλου