Στην παράσταση «Πάρτι Γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ από τους 'Ουκ Νουκ'

Μια βρύση που στάζει, σε μια πανσιόν παρατημένη, ξεχασμένη από τον έξω κόσμο. Κι ένα ζευγάρι, που η καθημερινότητά τους βουλιάζει, όπως βουλιάζει και η πανσιόν τους και χάνεται στο χρόνο. Η Μεγκ αναπολεί μεγαλεία που δεν ήταν ποτέ δικά της. Κι ο Πητ, είναι παραιτημένος από τη ζωή και εγκλωβισμένος σε μια άχρωμη καθημερινότητα. Ο Στάνλευ, είναι ο μόνος ένοικος της πανσιόν. Μια διαταραγμένη προσωπικότητα που κρύβεται από τον κόσμο και τη ζωή του. Ωθεί τα πράγματα στα άκρα μέχρι να σωριαστούν και να γίνουν θρύψαλα. Για ένα περίεργο λόγο το ζευγάρι είναι πολύ δεμένο μαζί του. Μέχρι που θα συμβεί κάτι που θα ανατρέψει την πραγματικότητα στην οποία ζουν.

κείμενο | ερωδίτη παπαποστόλου */* φωτογραφίες | τάσος θώμογλου */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας

Και τότε, φτάνουν εκείνοι. Δυο άντρες. Κρύβουν όμως κι αυτοί τις ευάλωτες πλευρές και τα μυστικά τους.

Τι ζητούν οι δυο τους από τον Στάνλευ; Πώς τον γνωρίζουν; Ή μήπως δεν τον γνωρίζουν; Κι εκείνος γιατί τους φοβάται; Υπήρξαν ποτέ πραγματικά; Μήπως είναι απλά το χάος που επικρατεί στις ζωές των τριών ηρώων που παίρνει επιτέλους μορφή κι έρχεται να επιβάλει την τάξη;

Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων

Ένα σουρεαλιστικό πάρτι γενεθλίων θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Αμέτρητες ερωτήσεις χωρίς απάντηση. Αντιφάσεις. Τρέλα και λογική γίνονται ένα. Ψέματα ή αλήθεια; Όνειρο… ή εφιάλτης; Και σιγά σιγά, η ρόδα γυρίζει προσπαθώντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ένα παιδικό παιχνίδι… Ένα σκοτεινό δωμάτιο που θα αλλάξει τα πάντα.

Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων

Σκοτεινό χιούμορ που κρύβει τραγικές αλήθειες, μυστήριο και σουρεαλισμός χαρακτηρίζει ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του Χάρολντ Πίντερ, το «Πάρτι Γενεθλίων». Ένα θέατρο του παραλόγου ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας κρατώντας μέχρι το τέλος αμείωτη την αγωνία των θεατών. Οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας «Ουκ Νουκ» γίνονται ένα με τους ήρωες και μας καθηλώνουν με τις δυνατές τους ερμηνείες. Οι γρήγοροι διάλογοι, η μουσική και τα ζωντανά σκηνικά μας μεταφέρουν στον χώρο και το χρόνο που εκτυλίσσονται τα γεγονότα. Ένα χρόνο που όμως είναι ακαθόριστος. Τα παιχνίδια με τα φώτα, κάνουν ακόμα πιο μυστηριακή την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι κοφτές κι επαναλαμβανόμενες φράσεις των πρωταγωνιστών μας βοηθούν να ταυτιστούμε με τις ήρωες και να νιώσουμε τη ματαιότητα της ύπαρξής τους. Τη ματαιότητα που νιώθουν όταν βουλιάζουν στη ρουτίνα της καθημερινότητας και προσπαθούν να βρουν κάτι για να πιαστούν. Ακόμα κι αν αυτό το κάτι είναι ένας φανταστικός κόσμος που βρίσκεται μέσα στο μυαλό τους.

Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων

Το «Πάρτι Γενεθλίων», είναι ένα έργο που μας καλεί να γίνουμε αντισυμβατικοί, να ξεφύγουμε από τα καλούπια και τα πρότυπα και να ταράξουμε τα νερά της ρουτίνας που πνίγει τις ζωές μας. Είναι ένα έργο που μας καλεί να προβληματιστούμε, να αναλάβουμε δράση και να δώσουμε εμείς τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που δεν κατάφεραν να απαντήσουν οι ήρωες συμπληρώνοντας τα κενά τους.

Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων

INFO παράστασης

«Πάρτι Γενεθλίων»

18,21,22,23,25 Φεβρουαρίου 2016 στο Bklackbox

ΣΣκηνοθεσία: Πάνος Δεληνικόπουλος, Μαριλένα Κατρανίδου
Δραματολόγος: Κατερίνα Λιάτσου
Σκηνικά: Ανθούλα Μπουρνά, Δημήτρης Γρηγορόπουλος
Φωτισμοί: Ελένη Χούμου
Επιμέλεια κοστουμιών: Ουκ Νουκ
Οργάνωση παραγωγής-επικοινωνία: Νίκος Μαυράκης

Παίζουν: Αλίκη Ατσαλάκη, Έλενα Βισέρη, Μαριλένα Κατρανίδου, Ειρήνη Κυριακού, Πέτρος Παπαζήσης, Γιώργος Σοφικίτης

Δείτε περισσότερα για την παράσταση στο Δελτίο Τύπου

Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων
Πάρτι Γενεθλίων

κείμενο | ερωδίτη παπαποστόλου
φωτογραφίες | τάσος θώμογλου
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκας