Α!καταλαχού, Πόρτες Παρτιτούρες Α!καταλαχού, Πόρτες Παρτιτούρες

Στην παράσταση ‘Πόρτες και Παρτιτούρες’ από την ομάδα Α!ΚΑΤΑΛΑΧΟύ

Κάτω από τον ίδιο ουρανό, στη δίπλα πόρτα…

Δύο ηλικιωμένοι, που ζουν σε παραδιπλανά διαμερίσματα.Ανάμεσά τους μετακομίζει ένας επίδοξος μουσικός, ο οποίος προσπαθεί να βρει έμπνευση και να συνθέσει, παίζοντας μουσική όλη μέρα. Καθώς η καθημερινότητα των δύο μοναχικών ηλικιωμένων έχει αναστατωθεί, αρχίζει ένα «κρυφτό» μεταξύ των δύο γειτόνων, που εδώ και χρόνια δεν έχουν ιδωθεί ποτέ. Αποκαλύπτεται σταδιακά πως η γυναίκα και ο άντρας των δύο διαμερισμάτων κρύβουν κάτι παραπάνω πίσω από τη μοναχικότητά τους…


Α!καταλαχού, Πόρτες Παρτιτούρες

Η παράσταση είναι μυστήρια και γεμάτη μουσική. Οι δύο ηθοποιοί που υποδύονται τους ηλικιωμένους γείτονες φορούν μάσκες και κινούνται με ένταση, για να ισοσκελίσουν την απουσία θεατρικού διαλόγου. Με τη μουσική ως μέσο και έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστα σκηνικά μέσα, οι τρεις ερμηνευτές καταφέρνουν να μεταφέρουν τον θεατή στους τρεις διαφορετικούς μικρούς κόσμους, που ο καθένας από αυτούς έχει φτιάξει για τον εαυτό του. Αυτό υπογραμμίζεται με την ευρηματική σκηνοθεσία και το φωτισμό, χάρη στον οποίο μπορεί κανείς να αντιληφθεί την οριοθέτηση και τον απομονωτικό χαρακτήρα του χώρου.


Α!καταλαχού, Πόρτες Παρτιτούρες

Η κύρια θεματική του έργου είναι η απομόνωση και οι συνέπειες που μπορεί να έχει στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και η τύχη, που παίζει με τη μοίρα των ανθρώπων. Με τη χρήση μαριονεττών, μας γίνεται γνωστό το παρελθόν των δύο ηλικιωμένων, οι οποίοι τελικά... Μπα, την κατάληξη της σχέσης τους δεν πρόκειται να σας την αποκαλύψω, αλλά πρόκειται για ένα πραγματικά συγκινητικό τέλος. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται συνεχώς από ηρεμία σε παράνοια, από ξέσπασμα σε μελαγχολία και ούτω καθεξής.


Α!καταλαχού, Πόρτες Παρτιτούρες

Ο μουσικός του ενδιάμεσου διαμερίσματος, γεμίζει το θεατρικό πλάνο με μελωδίες που πλάθουν εικόνες, αντικείμενα, αλλά και που προβάλλουν την εσωτερική σύγχυση των ηρώων. Ο ταλαντούχος μουσικός καταφέρνει να συγχρονίσει με τελειότητα τη σχέση του με τους άλλους δύο ηθοποιούς και κερδίζει τους θεατές με μουσικά κομμάτια που θυμίζουν Pink Floyd, Beatles και Έλτον Τζον. H μουσική σπάει τους ενδιάμεσους τοίχους και η ρευστότητα του χώρου και του χρόνου είναι πρωτοφανής.


Α!καταλαχού, Πόρτες Παρτιτούρες

Η γλυκόπικρη αυτή κωμωδία, όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα, παίζει με το σκοτάδι, τη γοητεία και την μοναξιά του. Με σωματικό θέατρο, τη χρήση κούκλας και αυτοσχεδιαστική δράση, οι Α ΚΑΤΑΧΑλού, κάνουν το μεγαλύτερό τους έργο πραγματικότητα στο θέατρο του ΚΘΕΘ.

Είναι μια πρωτότυπη και καλόγουστη παράσταση που πρέπει όλοι να παρακολουθήσετε. Οπωσδήποτε ξεχωρίζει και θα σας κερδίσει από το πρώτο λεπτό με το μυστήριο που την διέπει, που δε θα σας αφήσει περιθώριο να καταλάβετε τι είναι αυτό που πραγματικά σας γοητεύει. Υπάρχουν συναισθήματα πάντως που δεν μπορούν να ξεθωριάσουν με το πέρασμα του χρόνου, ούτε με τα εμπόδια του χώρου, που τις περισσότερες φορές οι ίδιοι βάζουμε στον εαυτό μας…


Α!καταλαχού, Πόρτες Παρτιτούρες

INFO

Παραστάσεις από 20 Νοέμβριου έως 27 Δεκεμβρίου 2015
Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30μ.μ.
Κυριακή στις 20:00μ.μ.
Χώρος παραστάσεων: Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης,
αίθουσα Μάντεως Τειρεσία, Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15, Θεσσαλονίκη.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Γενική Είσοδος: 8 ευρώ.
Φοιτητικό - Ανέργων - Ατέλεια: 5 ευρώ.

Πληροφορίες - κρατήσεις: 6940 642737 - 2310865904
e-mail: akatalahou@gmail.com


Α!καταλαχού, Πόρτες Παρτιτούρες

INFO

Συντελεστές:
Ιδέα – Δραματουργία: η ομάδα Α! ΚΑΤΑΛΑΧΟύ
Σκηνοθεσία: Koldobika G. Vío
Μουσική σύνθεση: Παύλος Μέτσιος
Βοηθός σκηνοθέτις - εμψύχωση: Πολυξένη Σπυροπούλου
Κατασκευή Μάσκας: Θάλεια Καρεπίδη
Κατασκευή κούκλας: Βούλα Καρακίτσου
Φωτισμός: Στέλιος Τζολόπουλος
Βίντεο: Παναγιώτης Ανανιάδης - Παύλος Διδασκάλου
Γραφιστική επιμέλεια: Αλέξης Βαλάσσης
Επικοινωνία - Προβολή: Βάσω Δουζένη
Σύμβουλος Επικοινωνίας: Ροδή Στεφανίδου
Παίζουν οι: Ελένη Γιαννούση, Μάριος Μεβουλιώτης, Παύλος Μέτσιος.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο Δελτίο Τύπου εδώ.


Α!καταλαχού, Πόρτες Παρτιτούρες

Συντελεστές αφιερώματος:
κείμενο | εύη μίνου
φωτογραφίες | τάσος θώμογλου
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης + αλέξανδρος κόγκαςΜια γλυκόπικρη κωμωδία που παίζει με το σκοτάδι, τη γοητεία και την μοναξιά του.