R

e

j

e

c

t

e

d

t

h

e

a

t

e

r

Safety net (;)

Στην παράσταση χορού Safety net (;) (+Rejected Photostory)

Πτώση. Πόσο επώδυνη μπορεί να είναι, αλλά και πόσο απαραίτητη;

(Γράφουν οι συντελεστές της παράστασης Ροδιά Βόμβολου, Νίκη Τζάνα, Φένια Χατζάκου:)

Στην παράσταση εξερευνούμε την έννοια της πτώσης τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά. Καθώς το βασικό εργαλείο μας είναι το σώμα, εκκίνηση και αφορμή της διερεύνησης αυτής αποτέλεσε η πτώση ως κινησιολογικό υλικό. Ακολουθώντας έπειτα μια πορεία που άγγιξε πολλά πεδία - από προσωπικά βιώματα και αυτοσχεδιασμούς μέχρι αγγλικά και ελληνικά λεξικά και Pina Bausch- καταλήξαμε τελικά στην κεντρική μας ιδέα. Τι γίνεται δηλαδή όταν στην εξίσωση της πτώσης μπαίνει ακόμα ένα άτομο.

Safety net (;)

Μέσα από την δραματουργία γεννιέται μια αφήγηση που αποτυπώνει αυτή τη σχέση πάνω στην σκηνή. Είναι μια σχέση που περνάει από πολλά στάδια και μπορεί να πάρει διαφορετικούς χρωματισμούς, άλλοτε να γίνει τρυφερή, άλλοτε συγκρουσιακή, άλλοτε εξουσιαστική κι άλλοτε αστεία. Πάντα όμως ανοιχτή σε ερμηνείες, για αυτό και το ερωτηματικό στον τίτλο μας. Εμείς τελικά επιλέγουμε να αφήσουμε τον θεατή με μια γλυκιά γεύση στο τέλος.

Είμαστε μια νέα ομάδα που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο και η παράσταση Safety Net (;) είναι η πρώτη μας δουλειά. Μεταξύ μας ωστόσο, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια τόσο χορευτικά όσο και φιλικά, γι' αυτό και στην παράσταση τα προσωπικά μας βιώματα αποτέλεσαν βασικό υλικό δουλειάς.

Safety net (;)

Σαν ομάδα μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να βρούμε τρόπους ώστε να φέρουν πάνω στη σκηνή οι χορεύτριες την προσωπικότητά τους και τα στοιχεία του χαρακτήρα τους, πάντα φυσικά μέσα από το φίλτρο της εκάστοτε συνθήκης. Κεντρικός μας άξονας είναι να δημιουργούμε μέσα σε ένα πλαίσιο συνεύρεσης και ανταλλαγής, όπου όλα είναι ευπρόσδεκτα και αξιοποιήσιμα.

Safety net (;)

Στο θέατρο Τ, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, στις 21:00

Συντελεστές:
Σύλληψη-Χορογραφία: η ομάδα
Δραματουργία: Ροδιά Βόμβολου
Xορεύουν: Νίκη Τζάνα, Φένια Χατζάκου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Αναστασίου
Φωτογραφίες/ Video: Δανάη Τουρσόγλου

Περισσότερα, μπορείτε να δείτε εδώ.

Safety net (;)

κείμενο | ροδιά βόμβολου, νίκη τζάνα, φένια χατζάκου
φωτογραφίες | τάσος θώμογλου
επιμέλεια | αλέξανδρος κόγκας + ιάκωβος καγκελίδης