image_alt_text image_alt_text

‘Βόλτα στο δρόμο των ονείρων’

Στη γενική πρόβα του τμήματος ενηλίκων του θεάτρου Σοφούλη

Το θέατρο Σοφούλη για ακόμη μια φορά παρουσιάζει τα ταλέντα του.Αυτή τη φορά στέκεται στη σκηνή το τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου του θεάτρου Σοφούλη. Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελείται, βέβαια, κυρίως από ανήλικους των οποίων το ταλέντο μπορεί να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις επαγγελματίες ενήλικες ηθοποιούς.

Αυτή η μικρή όμορφη ομάδα, λοιπόν, αποφάσισε φέτος να μας κάνει μια «Βόλτα στο δρόμο των ονείρων», παρουσιάζοντας μια σύνθεση κειμένων των Ζαν Κοκτώ, Τένεσι Ουίλιαμς και Μάνου Χατζιδάκι.


image01

Δύσκολα κείμενα από κάθε άποψη κι όμως οι εκκολαπτόμενοι αυτοί ηθοποιοί στάθηκαν περήφανοι πάνω στο σανίδι. Μας χόρεψαν, μας τραγούδησαν, μας έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας μια απόλυτα οργανωμένη και λεπτομερώς σχεδιασμένη παράσταση.


image01

Αυτό το αποτέλεσμα, βέβαια, οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στις δασκάλες τους. Η σκηνοθέτις, Μαρία Κεχρή, η οποία όπως μάθαμε σκηνοθετεί πολλά από τα μέλη της ομάδας πολλά χρόνια τώρα, έστησε την παράσταση με τέτοιο τρόπο ώστε τα πάντα να λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Η πειθαρχία των παιδιών ήταν πρωτοφανής όπως επίσης και η μεταξύ τους συνεννόηση. Πράγματι, παρακολουθήσαμε μια συζήτηση έπειτα από την πρόβα μεταξύ της σκηνοθέτιδος και μιας από τους ηθοποιούς, την οποία δεν μπορούσε να καταλάβει κανείς, παρά μόνο οι ίδιες τους. Αυτό το γεγονός και μόνο αποδεικνύει την ύπαρξη μιας υγιούς και απόλυτα οργανωμένης ομάδας.


image01

Έπειτα, η χορογραφία–κινησιολογία της Άννας Αϊδινίδου και η μουσική διδασκαλία του Χάρη Γκατζόφλια, ήταν άκρως επιτυχημένες. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μουσικοχορευτική παράσταση και μάλιστα με χορευτικά και τραγούδια αρκετά δύσκολα και πολύπλοκα για κάποιον ερασιτέχνη.

Τα παιδιά μας μίλησαν για την αλήθεια και το ψέμα, για τον έρωτα και την αγάπη, για τα όνειρα και την πραγμάτωσή τους.


image01

Όπως είπαμε όμως, η παράσταση δεν είναι φώτα, ούτε σκηνικό. Η παράσταση είναι οι άνθρωποι και η μεταξύ τους επικοινωνία. Είναι όσα θέλουμε να πούμε και μας πνίγουν, είναι όσα θέλουμε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε, μα διστάζουμε. Το θέατρο είναι λύτρωση και αγάπη. Εμείς είδαμε ηθοποιούς να δίνουν την ψυχή τους πάνω στη σκηνή, προσπαθώντας να περάσουν μηνύματα και νοήματα που ίσως να είναι δυσνόητα για την τρυφερή τους ηλικία. Και τα κατάφεραν περίφημα.


image01

Αυτό είναι βέβαια το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς όλων, η οποία δεν μπορούσε να κρυφτεί. Μόλις τελείωσε η γενική πρόβα και ετοιμαστήκαμε να φύγουμε, ακούσαμε τη σκηνοθέτη να λέει «Και τώρα που τελείωσε η γενική, συνεχίζετε πρόβα μόνοι σας!» Κάποιοι, ακόμη και επαγγελματίες, θα βαρυγκωμούσαν. Όχι όμως αυτοί. Αυτοί χαμογέλασαν και συνέχισαν ακάθεκτοι την πρόβα τους για να παρουσιάσουν στο κοινό τους ό, τι καλύτερο έχουν.

INFO

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Το τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου του θεάτρου Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση «ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ». Πρόκειται για μία σύνθεση κειμένων των Ζαν Κοκτώ, Τένεσι Ουλιαμς και Μάνου Χατζηδάκι. Η σκηνοθεσία και η σύνθεση κειμένων είναι της Μαρίας Κεχρή, η χορογραφία – κινησιολογία της Άννας Αϊδινίδου, η μουσική διδασκαλία του Χάρη Γκατζόφλια και Κώστα Μελίδη
Παίζουν: Νοεμή Βασιλειαάδου, Θωμάς Βασιλειάδης, Άσπα Μπατατόλη, Δέσποινα Τσαρσιταλίδου, Νίκη Θεοδωρίδου.
Παραστάσεις: Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 9μμ.
Γενική είσοδος 5€

Συντελεστές άρθρου
κείμενο | νίκη ζερβού
φωτογραφίες | τάσος θώμογλου
επιμέλεια | αλέξανδρος κόγκας + ιάκωβος καγκελίδηςΤα παιδιά μας μίλησαν για την αλήθεια και το ψέμα, για τον έρωτα και την αγάπη, για τα όνειρα και την πραγμάτωσή τους.