Σταντ απ φορ γιορ ράιτς

Μικρός κακός χαμός στο 'Μαιευτήριο'. Θα μπορούσαμε να πούμε όλα τα κλισέ του κόσμου. Γέννησαν γέλιο. Έφεραν στο φως το κέφι. Μαμη-θήκαμε να γελάμε. Καισαρική τομή στο stand up. Για τόσο γέλιο άξιζε που περίμενα εννιά μήνες. Έχω να γελάσω τόσο, από το βράδυ που έμεινες έγγυος. Γελάς τώρα, αλλά θα κλαις όταν πάει φαντάρος. Μεγαλώνει-μεγαλώνει γελαστά παιδιά. Ήταν πρωί του Αυγούστου κοντά στη ροδαυγή, σκοτώσαν οι εχθροί μας το γελαστό παιδί. Γέλα, γέλα πουλί μου, γέλα. Ένα γέλιο η χαρά μου, κι όμως αν θα' ρθεις... Χαράς ευαγέλια. Όποιος εγέλα το ταχύ, κλαίει πριχού βραδιάσει. Το βράδυ που γεννιόμουνα, γελούσανε οι μοίρες.

κείμενο | τάσος θώμογλου */* φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης */* επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης
Στα Πλάγια
Στα Πλάγια

Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και Μιχάλης Μαθιουδάκης δίνουν ένα όρθιο ρεσιτάλ. Το ότι θα γελάσετε, ελπίζω να το καταλάβατε. Αν όχι, να μια εικόνα: είναι όπως τότε που ήμασταν μικροί και από τα γέλια γονατίζαμε στα τσιμέντα με τη βερμούδα και πιάναμε τους κοιλιακούς που τότε είχαμε και με το άλλο χέρι τεντωμένο λέγαμε 'οχι άλλο, πονάει η κοιλιά μου από τα γέλια'. Ε έτσι, αλλά πιο άνετα ρε παιδί μου. Με ακουμπισμένη πλάτη στον τοίχο και ποτήρι μπύρας στην κοιλιά. Και αν αργήσουν κάνα 45λεπτο να ξεκινήσουν, χαλάλι τους. Αυτό δεν το ξέρετε πριν, θα το λέτε όμως μετά.

Στα Πλάγια
Στα Πλάγια

Δε θα πω πολλά από το show για να μην το κάψω. Απλά, αν είστε από την Καρδίτσα, μην πάτε. Αν σας λένε Λυδία, πάτε. Αν την κοπέλα σας τη λένε Λυδία, κλείστε την στο σπίτι. Αν πουλάτε εκτυπωτές, μην πάτε. Επίσης, κλείστε όλη την πελατεία σας στο μαγαζί. Αν καταφέρουν να πάνε, θα κλείσετε το μαγαζί. Αν σας λένε Ιάκωβο, δηλώστε το στην είσοδο. Έχουν καναπέ για να περιμένετε από έξω μέχρι να τελειώσει τη διασκέδαση η παρέα σας. Μετά μπορείτε να πληρώστε τα ποτά τους και να τους γυρίσετε σπίτι. Αν ροχαλίζετε μπορείτε να πατε, με έναν όρο: μην φέρετε την γυναίκα σας. Εκτός αν είστε yolo. Που εδώ που τα λέμε, ένα yolo mood το έχει το όλο σκηνικό. Όλο yolo. Olo yolo. Yoolloo.κείμενο | τάσος θώμογλου
φωτογραφίες | λευτέρης τσινάρης
επιμέλεια | ιάκωβος καγκελίδης