Απόψε στο Στράτφορντ, NόVan Theater Group Απόψε στο Στράτφορντ, NόVan Theater Group

Ο θίασος, του θιάσου, ω θίασε!

Στην παράσταση ‘Απόψε στο Στράτφορντ’ από τους NόVan Theater Group (+Rejected Photostory)

Φιλοθεάμον και αξιότιμο κοινό του Στράτφορντ,__Η τραγωδία που θα παρακολουθούσατε, ανέλπιστα μετατράπηκε σε κωμωδία και τελικά κατέληξε ένα κωμικοτραγικό υπερθέαμα ενός θιάσου, για τον οποίον το μόνο σίγουρο είναι πως έχει πάψει πλέον να αποτελεί θίασο.
Αν βέβαια, το φιλοθεάμον κοινό γνώριζε ποιος ήταν αυτός ο Σαίξπηρ, του οποίου το κείμενο αναγκάστηκε ο εν λόγω θίασος να ερμηνεύσει, τότε ο θίασος όχι απλά θα έπαυε να υπάρχει. αλλά θα βρισκόταν και μερικά μέτρα κάτω από τη γη. Τι να κάνει όμως κι αυτός ο δόλιος θίασος, ο οποίος εξαναγκάστηκε, πανικοβλήθηκε και δυστυχώς γελοιοποιήθηκε;


image01

Ποιος μπορεί να πει όχι σε «δουκικές» διαταγές και ποιος να τις καταπατήσει;
Στο νέο έργο των NόVan, ένας θίασος παριστάνει έναν άλλο θίασο, ο οποίος μέσα στο έργο του παριστάνει έναν τρίτο θίασο. Μπερδευτήκατε; Δεν πειράζει. Έτσι γίνεται «Απόψε στο Στράτφορντ»! Οι NoVanTheatreGroup, παρουσιάζουν την άκρως ανατρεπτική κωμωδία «Απόψε στο Στράτφορντ», της Μάρας Γαβριηλίδη.


image01

Το κείμενο, με έντονο χιούμορ και συνεχή δράση τοποθετείται στο χρονικό πλαίσιο της δουκικής Αγγλίας και του Σαίξπηρ, πριν ακόμη γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Σε αυτό το ρεαλιστικό ιστορικό πλαίσιο, προστίθενται σουρεαλιστικά και κωμικά στοιχεία, τα οποία κάνουν τους ηθοποιούς -οι οποίοι παριστάνουν τους ηθοποιούς- να μοιάζουν με καρικατούρες.

Η σκηνοθεσία της Λένας Πετροπούλου απέδωσε το κείμενο με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ενέτεινε τα κωμικά στοιχεία, θέτοντας τους ηθοποιούς σε αεικινησία και σκηνική ετοιμότητα αυτοσχεδιασμών και ανατροπών. Μιας και το κείμενο επιδέχεται επί σκηνής αλλαγές, η παράσταση μπορεί να διαφέρει κάθε φορά χάρη στην ευρηματικότητα και την ετοιμότητα των ηθοποιών.


image01

Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε τις χορογραφίες και την κινησιολογία. Ο τρόπος με τον οποίο κινούνται οι ηθοποιοί επί σκηνής ενισχύει ακόμη περισσότερο το χιούμορ του κειμένου και κάνει ομαλότερες τις σεναριακές μεταβάσεις.

Το ίδιο ισχύει και για την πλούσια μουσική της παράστασης, την οποία επιμελήθηκαν οι Αλέξανδρος Ιωάννου και Ηλίας Σταμπούλης. Η μουσική, επιπλέον, χρησιμοποιείται ως εργαλείο από τους ηθοποιούς και ως βοηθητικό μέσο του θιάσου τον οποίο υποδύονται.


image01

Το μινιμαλιστικό σκηνικό των Γιώργου Μαυρόπουλου και Γιώργου Δερνίκα, με ζωγραφισμένες ασπρόμαυρες τις βασιλικές πόρτες, είναι απόλυτα λειτουργικό και υπεραρκετό για τις ανάγκες της παράστασης. Πρόκειται για ένα σκηνικό τριμελές του οποίου τα πλευρικά μέρη περιστρέφονται, αναπαριστώντας τα παρασκήνια ή τη σκηνή. Έτσι, σε ορισμένα σημεία του κειμένου, όταν υπάρχει ανάγκη, το κοινό παρακολουθεί τη δράση στα καμαρίνια και σε κάποια άλλα μόνο στη σκηνή.


image01

O θίασος του Στράτφορντ σας περιμένει.
Σας περιμένει για να παλέψει, να ρεζιλευτεί, να απελπιστεί και να ξαναπροσπαθήσει.
Γιατί η ζωή έχει περισσότερη πλάκα όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζουμε!


image01

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο θέατρο Αυλαία.

Συντελεστές
Πρωτότυπο κείμενο: Μάρα Γαβριηλίδου
Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Κινησιολογία-Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Μουσική: Αλέξανδρος Ιωάννου, Ηλίας Στάμπουλης
Κοστούμια: Αποστόλης Καραγιάννης
Σκηνικά: Γιώργος Μαυρόπουλος, Γεώργιος Δερνίκας
Φωτισμοί: Διονύσης Καραθανάσης
Kατασκευή μάσκας: Χαρούλα Αδαμοπούλου
Γραφιστική Επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου (rejected.gr)
Trailer: Εύη Μίνου (rejected.gr)
Bοηθοί παραγωγής : Κυριάκος Υφαντίδης, Κωνσταντίνος Μελίδης
Eπικοινωνία: Δάφνη Μουστακλίδου - Art Minds
Παραγωγή: anima-animal - ΝόVanTheatreGroup

Παίζουν: Γεώργιος Δερνίκας, Πέτρος Μαλιάρας, Μαρία Παπαγιαννάκη, Βασίλης Κανελλόπουλος, Λένια Κοκκίνου


image01

Συντελεστές αφιερώματος:
Κείμενο | Νίκη Ζερβού
Φωτογραφίες | Τάσος Θώμογλου
Μουσική | Αλέξανδρος Ιωάννου + Ηλίας Στάμπουλης
Επιμέλεια | Ιάκωβος Καγκελίδης + Αλέξανδρος Κόγκας


image01


Γιατί η ζωή έχει περισσότερη πλάκα όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζουμε!