_θεατρικά

Ένας αστείρευτος stand-up comedian

Στιγμές από την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου στο Fix Factory of Sound

Ο απολαυστικός «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος βρέθηκε για μία εμφάνιση στη σκηνή του Fix Factory of Sound, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου.

Το θέαμα ήταν πραγματικά άκρως διασκεδαστικό. Το χιούμορ του καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης ήταν γνήσιο και όχι χυδαίο και χαμηλό, ένα χιούμορ που πηγάζει από το πραγματικό ταλέντο ενός ανθρώπου που ξέρει καλά πώς να κάνει τους άλλους να γελάνε.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο δεν άφησε τίποτα όρθιο. Στο στόχαστρο του μπήκαν όλοι. Η νέα κυβέρνηση είχε την τιμητική της, με ιδιαίτερη προτίμηση στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών, του κυρίου Βαρουφάκη, σατιρίζοντας το έντονο σεξαπίλ του που προκαλεί ρίγη συγκίνησης τον τελευταίο καιρό σε όλο το γυναικείο κοινό.

Αυτός όμως που δε θα μπορούσε να λείπει οπωσδήποτε από το show του είναι ο «αγαπημένος» του Χριστόφορου, όπως άλλωστε ο ίδιος έχει πολλάκις δηλώσει, καθώς τον θεωρεί ανεξάντλητη πηγή της έμπνευσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Πραγματικά πιστεύω πως γεννήθηκε για να τον σατιρίζει. Ήταν η στιγμή που και το πιο απαιτητικό κοινό θα είχε απλά γονατίσει από τα γέλια. Γενικότερα σάρωσε ό,τι έβρισκε στο διάβα του, από τα κόμματα και τις αθλητικές ομάδες μέχρι το Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τα Jumbo. Όλη η επικαιρότητα πέρασε μπροστά από τα μάτια μας με τρόπο σπαρταριστό!

Παράλληλα, «έπαιζε» με το κοινό ασταμάτητα. Αυτό που μ' εντυπωσίασε ιδιαίτερα είναι η έντονη διάθεση του κοινού να συμμετάσχει. Είναι όμως τόσο δυνατός πάνω στη σκηνή που όλοι είχαμε το κέφι να παίξουμε μαζί του. Σε ξεσηκώνει η θετική αύρα και η ενέργειά του. Η οξύνοιά του καθώς και η ευκολία με την οποία του βγαίνει η ατάκα είναι παροιμιώδης. Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς ένας άνθρωπος μόνος του μπορεί να σε κρατάει σε τέτοια εγρήγορση και να σε κάνει να διασκεδάζεις δύο ολόκληρες ώρες, όσο δηλαδή βρίσκεται επί σκηνής. Περιμένεις πώς και πώς την επόμενη ατάκα του. Ήταν πραγματικά ακατάπαυστος! Δεν άφησε ήσυχο κανέναν και τίποτα. Ευχόσουν μην τυχόν και σε πάρει χαμπάρι που γελάς και δεν ξεφύγεις κι εσύ από τα δίχτυα του. Υπήρξα τυχερή ευτυχώς.

Ήταν λοιπόν ένα one man show από τα καλύτερα που έχω παρακολουθήσει. Το αστείρευτο ταλέντο, οι έξυπνοι αυτοσχεδιασμοί, το πηγαίο χιούμορ έκαναν την παράσταση μοναδική. Σε μια τέτοια περίοδο κρίσης μάλιστα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ίσως πιο πολύ από ποτέ την ανάγκη για γέλιο αληθινό και χαβαλέ, νομίζω πως τέτοια θεάματα είναι καλό να υπάρχουν. Είναι γεγονός άλλωστε ότι σε τέτοιες περιόδους η σάτιρα είναι πάντα στα καλύτερά της.