R

e

j

e

c

t

e

d

P

h

o

t

o

g

r

a

p

h

y

image

Δισδιάστατα τοπία

Abelardo Morell | Tent Camera

Ο Abelardo Morell γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας το 1948. Σε ηλικία 14 ετών η οικογένειά του μετακομίζει στην Νέα Υόρκη, όπου και σπουδάζει Καλές Τέχνες στο Bowdoin College και αργότερα στο Yale University School of Art.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει λάβει αρκετά βραβεία και πολλά έργα του βρίσκονται σε συλλογές, γκαλερί τέχνης, ινστιτούτα και μουσεία.

Ο Abelardo είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις φωτογραφίες που δημιουργεί με την τεχνική Camera Obscura (camera = σκοτεινό, obscura = δωμάτιο). Στην αρχή χρησιμοποιούσε την αυθεντική τεχνική, δηλαδή με μία τρύπα στο τοίχο δημιουργούσε ανάποδες ανακλάσεις των πόλεων, τις οποίες φωτογράφιζε κρατώντας το κλείστρο της μηχανής του ανοιχτό για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στη συνέχεια όμως θέλησε να δημιουργήσει με αυτή την τεχνική, μία σειρά φωτογραφιών έξω από τους τέσσερις τοίχους. Έτσι έφτιαξε ένα κινητό σκοτεινό δωμάτιο, μία «σκηνή», που θα μπορούσε να τη μεταφέρει όπου ήθελε. Οι σειρά των φωτογραφιών αυτών πήρε το όνομά της από την ιδιόμορφη κατασκευή, Tent Camera. Οι φωτογραφίες του είναι ουσιαστικά η αντανάκλαση του τοπίου στο έδαφος. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών του είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Πηγή

-->