R

e

j

e

c

t

e

d

P

h

o

t

o

g

r

a

p

h

y

image

Πίσω στα σχολεία

Φτώχεια vs Εκπαίδευση | Sindhur Reddy

Η εκπαίδευση αποτελεί ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Όταν κάποιος έχει λάβει τη βασική εκπαίδευση έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες στο μέλλον να κερδίζει περισσότερα από την εργασία του και έτσι να στηρίζει την οικογένειά του. Στην Ινδία σχεδόν 250 εκατομμύρια παιδιά αναγκάζονται να αφήσουν το σχολείο πριν ολοκληρώσουν τη βασική τους εκπαίδευση κυρίως λόγω της φτώχειας. ΄Τα μισά από τα παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου ζουν σε κοινότητες όπου η γλώσσα που χρησιμοποιείται στο σχολείο είναι διαφορετική από αυτή που μιλάνε στο σπίτι.

Το ινδικό κράτος θεσμοθέτησε το “Σχέδιο Μεσημεριανό Γεύμα”, με το οποίο προσφέρει στους μαθητές δωρεάν μεσημεριανή τροφή για την αντιμετώπιση της πείνας και την αύξηση της προσέλευσης μαθητών στα σχολεία. Το δωρεάν γεύμα προσφέρεται πλέον σε 120 εκατομμύρια παιδιά σε 1,2 εκατομμύρια σχολεία σε ολόκληρη την Ινδία.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει τα γεύματα αυτά ζήτησε από τον φωτογράφο Sindhur Reddy να καταγράψει την σχολική ζωή των παιδιών που υποστηρίζονται από το συγκεκριμένο οργανισμό έτσι ώστε να συνεχίσουν την εκπαιδευσή τους για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από διάφορα σχολεία στις περιοχές Orissa, Gujarat και Pradesh.

Πηγή

-->