R

e

j

e

c

t

e

d

P

h

o

t

o

g

r

a

p

h

y

image

Πρώτα ζούμε και μετά φωτογραφίζουμε

Ben Zank | Στα άκρα για ένα κλικ

Ο Νεοϋορκέζος Ben Zank έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, αλλά η πραγματική του αγάπη δεν είναι το ρεπορτάζ και η αρθρογραφία.

Όταν ήταν 18 ετών ανακάλυψε στη σοφίτα της γιαγιάς του μία φωτογραφική μηχανή Pentax ME Super. Από τότε η φωτογραφία ήταν αυτή που τον συγκίνησε και η δημοσιογραφία πέρασε σε δεύτερο πλάνο. Ο Ben όμως έχει μία διαφορετική άποψη για την τέχνη της φωτογραφίας, δεν είναι ένας συνηθισμένος φωτογράφος. Οι περισσότερες φωτογραφίες δείχνουν τον ίδιο σε σχεδόν απίστευτα έως αδύνατα σενάρια.

Κάνει τα πάντα για το καλύτερο πλάνο υποβάλλοντας τον εαυτό του σε μαρτύρια, έτσι ώστε να καταφέρει την εικόνα που θέλει. Δεν υπάρχει σημείο που δεν έχει χωθεί προκειμένου να καταφέρει να απαθανατίσει τον εαυτό του. Ο Ben εργάζεται έχοντας πάντα στο μυαλό του το μότο “Πρώτα ζούμε και μετά φωτογραφίζουμε”.

“Κάνω ό,τι μπορώ για να βγάλω τη φωτογραφία που θέλω. Καταδύθηκα σε παγωμένα νερά, ισορρόπησα σε βραχώδεις σχισμές και επικίνδυνα πηγάδια και καταπάτησα εδάφη αμέτρητες φορές για να βρω την κατάλληλη τοποθεσία.”

Πηγή

-->