R

e

j

e

c

t

e

d

P

h

o

t

o

g

r

a

p

h

y

image

Εκφράζοντας τη χαρά στην καθημερινότητά μας

DancersAmongUs | JordanMatter

Ένα απόγευμα, καθώς ο Jordan έπαιζε με τον τρίχρονο γιο του, συνειδητοποίησε πως με ένα μόνο πλαστικό λεωφορείο ο μικρός μπορούσε να πλάσει μία ολόκληρη ιστορία.

Δημιουργούσε με τη φαντασία του έναν κόσμο μέσα στον οποίο μπορούσε να παίξει, να γελάσει, να χαρεί.

Τι συμβαίνει με αυτό τον ενθουσιασμό, την ικανότητα να βρίσκεται κάποιος ολοκληρωτικά παρών στη στιγμή; Γιατί αυτές οι καθαρές στιγμές πάθους συχνά αντικαθίστανται με κυνισμό, την πλήξη και την αδιαφορία;

Τη στιγμή εκείνη ο φωτογράφος και πρώην χορευτής Jordan Matter θέλησε να δημιουργήσει μία σειρά φωτογραφιών στις οποίες θα δείχνει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του γιου του. Με την συμμετοχή χορευτών και χορευτριών δημιουργήθηκαν εικόνες στα πιο απίθανα σημεία που κινείται και ζει ο καθημερινός άνθρωπος. Το project ξεκίνησε το 2009 και ο Jordanκατάφερε να απαθανατίσει πάνω από 150 χορευτές σε εντυπωσιακές πόζες. Οι φωτογραφίσεις έγιναν χωρίς ιδιαίτερα εφέ ή εξοπλισμό. Όλες αυτές οι πόζες είναι αληθινές και επιτεύχθηκαν μετά από πολλές ώρες γυμναστικής.

Οι χορευτές είναι παραμυθάδες. Είναι εκπαιδευμένοι να συλλαμβάνουν το πάθος με το σώμα τους. Δημιουργούν συχνά ένα φανταστικό κόσμο ή μας προσφέρουν μια βαθύτερη ματιά σε ένα οικείο περιβάλλον. Φέρνουν στη ζωή ό,τι αισθανόμαστε, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε το μεράκι και τη φυσική τους κατάσταση, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να το εκφράσουμε σωματικά.

Το έργο ονομάζεται "DancersAmongUS" και για την υλοποίησή του έχουν λάβει μέρος μερικοί από τους καλύτερους επαγγελματίες χορευτές. Η φωτογραφική σειρά έχει παρουσιαστεί στο Αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NBC, την NY DailyNews, καθώς και σε περιοδικά σε όλο τον κόσμο.

Πηγή

-->