R

e

j

e

c

t

e

d

P

h

o

t

o

g

r

a

p

h

y

image

Άραγε, είμαστε μοναδικοί;

Francois Brunelle | Αναζητώντας τον ‘δίδυμο αδερφό’

«Βλέποντας τις ομοιότητες ανάμεσα σ’ εμένα και άλλους ανθρώπους,

_σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βρω ανθρώπους οι οποίοι μοιάζουν μεταξύ τους. Τότε σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ τις γνώσεις μου στη φωτογραφία και να τους φωτογραφίσω μαζί.»

Ο φωτογράφος Francois Brunelle έχει αφιερώσει τα τελευταία 14 χρόνια της ζωής του, αναζητώντας καθημερινούς ανθρώπους, που ενώ δεν έχουν κάποια συγγένεια μεταξύ τους, μοιάζουν σαν δύο σταγόνες βροχής. Μάλιστα, κάποιες φορές έχουν γεννηθεί σε διαφορετικές χώρες. Η αφορμή για το project «I’m not a look-alike!» ήταν τα πειράγματα που δεχόταν από φίλους του, ότι μοιάζει με τον κωμικό Mr. Bean.
«Δεν ήξερα ποιος είναι μέχρι που τον είδα μια φορά στην τηλεόραση και κάπως τρόμαξα. Όταν τον είδα είπα πως αυτός ο τύπος μου μοιάζει.»

Έτσι, ο Brunelle, άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να βρει τα σχεδόν πανομοιότυπα μοντέλα του. Όταν έφτανε η ώρα της φωτογράφισης, οι άνθρωποι έμεναν έκπληκτοι από τις ομοιότητες που υπήρχαν. Όλοι μπορεί να πιστεύουμε ότι κάπου υπάρχει ένας σωσίας μας, αλλά πως αντιδρούμε όταν πραγματικά τον συναντάμε;

Οι φωτογραφίες του είναι ασπρόμαυρες, έτσι ώστε ο θεατής να μην στέκεται στο χρώμα του δέρματος ή των μαλλιών και να επικεντρώνεται στις ομοιότητες που υπάρχουν στη δομή των προσώπων. Μέχρι τώρα έχει φωτογραφίσει περίπου 180 ζευγάρια, ενώ ο στόχος του είναι να φτάσει τα 200. Αν λοιπόν έχετε ήδη βρει το σωσία σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του.

Πηγή