R

e

j

e

c

t

e

d

P

h

o

t

o

g

r

a

p

h

y

image

Ένα κομμάτι της σιωπής | Nathan Wirth

Τοπία, πίνακες και ποιήματα

"To go into solitude, a man needs to retire as much from his chamber as from society."

Αυτά τα λόγια αντηχούν στα αυτιά του φωτογράφου Nathan Wirth κάθε φορά που στέκεται μόνος του σε μία παραλία, σε ένα λόφο ή σε μία λίμνη. Αυτή η φράση είναι μαζί του κάθε πρωί και τον ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είτε βρίσκεται σε δίπλα σε μία αποβάθρα ή σε μια γέφυρα, είτε απλά είναι στο κέντρο της πόλης.

Ο Nathan Wirth είναι ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος από το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος εμπνέεται από ποιητές όπως οι George Oppen, Seamus Heaney, Robert Frost, και από ζωγράφους όπως οι Caspar David Friedrich, Edward Hopper, και Mark Rothko. Κατά τη διάρκεια των περιπλανήσεών του, όταν αντίκριζε ένα ειδυλλιακό τοπίο, το μυαλό του περιπλανιόταν ανάμεσα σε πίνακες και ποιήματα ενώ το βλέμμα του έμενε προσηλωμένο στην υπέροχη θέα. Όλα αυτά θέλησε να τα συνδυάσει και να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη εικόνα. Πήρε λοιπόν μία φωτογραφική μηχανή στο χέρι και άρχισε να περπατάει προσπαθώντας να ανακαλύψει ιδιαίτερα τοπία. Ο ίδιος μάλιστα παίρνει μέρος σε αρκετές φωτογραφίες του σαν θεατής της απολαυστικής θέας.

“Μου συμβαίνει συχνά να λαχταρώ τη σιωπή και τη μοναξιά που συναντώ σε αυτά τα μέρη. Αυτό που κάνω στην πραγματικότητα είναι, με τη βοήθεια της επεξεργασίας, να συνδυάζω την παρουσία μου εκεί με το όραμα που είχα στο νου μου”.

Πηγή