R

e

j

e

c

t

e

d

P

h

o

t

o

g

r

a

p

h

y

image

Μια Αμερικανίδα στην Ιταλία

Ασπρόμαυρο καμάκι αλά ιταλικά

"Being a photographer is making people looking at what I want them to look at."

Η Ruth Orkin είχε δύο μεγάλες αγάπες: τη φωτογραφία και τα ταξίδια. Όταν ήταν 17 χρονών αποφάσισε να ταξιδέψει μόνη της από το Λος Άντζελες όπου έμενε, στη Νέα Υόρκη, φωτογραφίζοντας τη διαδρομή. Αργότερα εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Νέα Υόρκη και φωτογράφιζε μουσικά φεστιβάλ, νυχτερινά κέντρα, και διάφορες εκδηλώσεις, μέχρι που δημοσίευσε την πρώτη ιστορία της στο περιοδικό Look. Από τότε ξεκίνησε να εργάζεται ως φωτορεπόρτερ. Το 1951 όταν επέστρεφε από ένα ταξίδι στο Ισραήλ, έκανε μία στάση στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Φλωρεντία. Εκεί συνάντησε την Jinx Allen, με την οποία έγιναν αμέσως φίλες.

«Καθώς άρχισαν να μιλάνε, διαπίστωσαν ότι είχαν πολλά κοινά σημεία, όπως για παράδειγμα ότι και στις δύο άρεσε πολύ να ταξιδεύουν μόνες τους όταν ήταν νέες. Τότε η Ruth είχε την ιδέα να κάνουν μία βόλτα και να φωτογραφίσουν την πραγματικότητα της Φλωρεντίας. Το πρωί, ενώ οι Ιταλίδες ήταν στα σπίτια τους και ετοίμαζαν το μεσημεριανό, η Jinx στεκόταν δίπλα σε αγάλματα, ζητούσε οδηγίες από στρατιωτικούς, φλέρταρε σε καφετέριες και η Ruth την φωτογράφιζε.

Η πιο γνωστή φωτογραφία της σειράς αυτής είναι «Η Αμερικανίδα στην Ιταλία» (American Girl in Italy). Η Ruth ζήτησε από τη φίλη της να περάσει μόνη της από ένα μέρος όπου συστηματικά μαζεύονταν αργόσχολοι άνδρες και φλέρταραν όποια γυναίκα περνούσε. Το αποτέλεσμα αυτής της μικρής σκηνοθεσίας είναι εντυπωσιακό. Η συγκεκριμένη φωτογραφία πωλήθηκε σε δημοπρασία που έκανε ο οίκος Sotheby’s της Νέας Υόρκης για 12.500 δολάρια.

Πηγή