R

e

j

e

c

t

e

d

P

h

o

t

o

g

r

a

p

h

y

image

Ενώ εσύ κοιμόσουν

Sandi Ford | Welcome to the World

Η φωτογράφος Sandi Ford, με έδρα το Λονδίνο, παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφίες όπου αναδεικνύει την αθωότητα των νεογέννητων μωρών εστιάζοντας στις μικρές λεπτομέρειες και την τρυφερότητα που αποπνέουν.

Όντας μητέρα τριών παιδιών είναι απόλυτα εξοικειωμένη με τα μικρά παιδιά και ξέρει πολύ καλά πώς να χαλαρώνει ένα νεογέννητο, ακόμα και λίγων ημερών, για να το φωτογραφίσει.

«Ούτε ενός μήνα δεν είναι τα μικρά οπότε τα τοποθετήσαμε με μεγάλη ευκολία σε αυτή τη στάση. Κάποια από αυτά δεν ξύπνησαν καν κατά τη φωτογράφιση.»
Η συλλογή της με τίτλο «Welcome to the World» αποτυπώνει τα βρέφη κατά τη διάρκεια του ύπνου τους σε διάφορες πόζες, με κυρίαρχη την πόζα «βάτραχος». Τοποθετεί τα μωρά έτσι ώστε να στηρίζουν το κεφάλι τους στα χέρια τους.
Η Sandi ασχολείται με τις οικογενειακές φωτογραφίες από το 2010 και έχει κερδίσει αρκετά βραβεία για τις φωτογραφίες της. Τα μωρά κυμαίνονται ηλικιακά από 7 έως 21 ημερών
«Θέλω όταν μεγαλώσουν να δουν τους εαυτούς τους και να χαρούν. Τα μωρά είναι αγνά και όμορφα. Γεμάτα ζωή και χαρά. Αυτό θέλω να το αποτυπώσω. Δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει πιο ευτυχισμένη από τη λήψη όμορφων φωτογραφιών που αποτυπώνουν την ουσία κάποιου.»

Πηγή

-->