R

e

j

e

c

t

e

d

P

h

o

t

o

g

r

a

p

h

y

image

Ο άνθρωπος πίσω απ’ τα συντρίμμια

Walter Rosenblum

Ο Walter Rosenblum έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους του 20ου αιώνα.

ι φωτογραφίες του από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την απελευθέρωση του Νταχάου, της Ευρώπης καθώς και οι γειτονιές της Νέας Υόρκης αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του. Οι φωτογραφίες που έβγαλε κατά τη διάρκεια της καριέρας του δεν απεικονίζουν μόνο τις καταστροφές του πολέμου, αλλά και την ανθρώπινη προσφορά.

«Το νόημα της ζωής προέρχεται από τους ανθρώπους που γνώρισα και αγάπησα. Έχω συναντήσει το μερίδιο που μου αναλογεί από κακούς ανθρώπους, και ξέρω τι είναι ικανοί να κάνουν, αλλά πάντα πίστευα ότι το κακό δεν είναι έμφυτο στους άντρες και στις γυναίκες. Εξακολουθώ να πιστεύω, ότι μέσα σε μία κοινωνία που νοιάζεται, μόνο οι καλύτεροι άνθρωποι θα ευδοκιμήσουν. Αυτό είναι το πνεύμα που με οδήγησε στη φωτογραφία.»

Ο Walter Rosenblum γεννήθηκε 1 Οκτωβρίου του 1919 στη Νέα Υόρκη. Η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία ξεκίνησε όταν ήταν δεκαεπτά χρονών, όταν και εντάχθηκε στην ομάδα Photo League. Εκεί γνώρισε διάσημους φωτογράφους, όπως τον Paul Strand, ο οποίος έγινε μέντορας, αλλά και φίλος του.

Επί 60 χρόνια η φωτογραφία αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Ξεκίνησε φωτογραφίζοντας στιγμές της γειτονιάς του και συνέχισε ως φωτορεπόρτερ κορυφαίων ιστορικών στιγμών, τις οποίες διηγείται μέσα από μια πιο ανθρώπινη ματιά.

Πηγή

-->